HR | IT | EN

Predstavljeni promotivni materijali projekta SeeNet

  • U prostorijama Istarske županije, u srijedu 28. ožujka, predstavljeni su promotivni materijali projekta SeeNet, kojima se Istra i Varaždin promoviraju kroz kulturno-turistički itinerer kao proizvod slow turizma. Ukupna vrijednost projekta iznosi 11,5 milijuna eura, a financiran je od strane MVP-a Republike Italije i sedam talijanskih regija koje predvodi Regija Toskana.

    U radu konferencije sudjelovali su istarski župan Ivan Jakovčić i pročelnik županijskog Odjela za međunarodnu suradnju i EU integracije Oriano Otočan, generalni konzul Republike Italije, Renato Cianfarani te predstavnici Regije Veneto, Roberto Ciambetti, pročelnik Odjela za proračun i lokalnu upravu i Diego Vecchiato, direktor Odsjeka za međunarodnu suradnju uz predstavnike partnera projekta SeeNet akcije 1A iz Pazina, Rovinja, Brtonigle, Grožnjana i Varaždina.

    Župan Ivan Jakovčić istaknuo je važnost međunarodne suradnje koju više od 15 godina njeguju kroz ovaj projekt. Jakovčić smatra kako je međuregionalna suradnja jedna od glavnih osi i zaštitni znak otvorenosti EU, a Istra tu već igra značajnu ulogu.

    Pročelnik Oriano Otočan objasnio je da je projekt SeeNet važan jer razvija infrastrukturno nekoliko manjih projekata. Kako je naglasio Hrvatska će, kao turistička zemlja, u tom području trebati realizirati projekte kroz strukturne fondove Eu počevši od 2014. godine.

    Na temu turizma osvrnula se i Branka Tropp, direktorica TZ-a Grada Varaždina, koja je rekla da je i Varaždin u fazi promišljanja mogućnosti razvoja kulturnog turizma.

    30.03.2012.