HR | IT | EN

Predstavljeni rezultati prve godine projekta SEENET II

  • U Gradu Rovinju 23. studenog 2010. održana je press konferencija na kojoj su predstavljene aktivnosti koje su odrađene u prvoj godini trogodišnjeg međunarodnog županijskog projekta SEENET II. Program SEENET je inicijativa decentralizirane suradnje Republike Italije sa državama jugoistočne Europe koji ima za glavni cilj unaprijediti dijalog među državama, institucijama i lokalnim zajednicama u cilju efikasnog lokalnog razvoja teritorija potičući pristup gospodarskim resursima EU-a, matičnih država i međunarodnih fondova te usvajanje i razvoj inovativnih programa i usluga za lokalni razvoj. Program financira MVP Republike Italije i 6 talijanskih regija na čelu sa Regijom Toscana.

    Na konferenciji za tisak gradove partnere projekta predstavljali su Oriano Otočan, pročelnik Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske integracije Istarske županije, Marino Budicin, dogradonačelnik Rovinja, Dorijano Labinjan, načelnik Brtonigle, Rino Duniš, načelnik Grožnjana i Ines Kovačić Drndić, dogradonačelnica Pazina, te predstavnici talijanske Udruge UCODEP, tehničkog partnera u realizaciji Projekta.

    Oriano Otočan naglasio je da će se u tri godine provođenja projekta, 2010.-2012., stvorit zajednički proizvod kulturnog turizma „Varaždin-Istra“, osmišljen kroz povezivanje komplementarnih sadržaja i stvaranje novih, zajedničkih vrijednosti putem programa edukacije, investiranja u infrastrukturu i opremu, radionice, stvaranje zajedničke baze podataka za promociju i marketing te uključivanje u najvažnije kulturno-turističke manifestacije svih partnera, dok je krajnji cilj stvoriti čvrste veze između dviju, po mnogočemu sličnih, a po razlikama komplementarnih hrvatskih regija: Varaždina i Istre.

    Projekti čije će se aktivnosti i održavanja financirati dijelom iz projekta SEENET II, a predstavljeni su na press konferenciji vezuju se uz Općinu Brtonigla – Fešta istarske malvazije: bogatstvo okusa, tradicije i zabave; Grad Pazin – Manifestacija „Dani Julesa Vernea“; Grad Rovinj – Manifestacija – Ribarske večeri; Istarsku županija : Općina Grožnjan / Završje – Manifestacija „Dan obitelji Contarini“ i Grad Varaždin – manifestacija Špancirfest.

    24.11.2010.