HR | IT | EN

Predstavnici CDJA nizozemske u posjeti uredu Istarske Županije u Bruxellesu

  • Tijekom posjeta Bruxellesu, delegacija nizozemskog kršćansko demokratskog apela mladih (CDJA) posjetila je predstavnički ured Istarske županije u Bruxellesu. CDJA je politička organizacija mladih stranke (CDA), jedna od vodećih stranaka u Nizozemskoj.

    Franku Visseru, međunarodnom tajniku, Jeroenu Bruijnsu i Wytzeu Kempenaarom predstavljeno je djelovanje istarskog predstavništva u Bruxellesu a poseban su interes iskazali za procese međunarodne suradnje između regija, lobiranje prema institucijama te stjecanjem vizibiliteta na Europskoj sceni u vidu pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.

    Naglašena je važnost rezultata koji su postignuti kroz Europske projekte u Istri kao dodatna vrijednost u procesu lobiranja za regionalne interese u Bruxellesu. Suradnju s ostalim hrvatskim regionalnim uredima i predstavništvima hrvatskih tijela u Bruxellesu te sinergija istih u lobiranju prema institucijama Europske unije postaje sve važnija u vidu novih mogućnosti koje se otvaraju Hrvatskoj nakon pristupanja.

    Predstavljanje istarskih i hrvatskih vrijednosti stranim političarima koji svoju budućnost vide u klupama Europskog parlamenta danas je jako važno jer ulazak Hrvatske u Europsku uniju sada ovisi o ratifikaciji od strane parlamenata svih država članica, naglasili su krajem susreta mladi političari iz Nizozemske.

    Više informacija o Kršćansko demokratskim apelom mladih iz Nizozemske možete pronaći na web-stranici: https://www.cdja.nl/en/

    24.01.2012.