HR | IT | EN

Prezentacija istarske gastronomije i turizma u Flamanskom parlamentu u Bruxellesu

  • U sklopu održavanja Otvorenih dana europskih regija i gradova u Bruxellesu, 6. listopada je održana prezentacija istarske gastronomije i turizma u Flamanskom parlamentu u Bruxellesu. Predstavljanje je organizirano kroz suradnju belgijske tvrtke S.V.I consulting, Hrvatskog veleposlanstva u Belgiji, Hrvatske misije pri EU, Istarske županije, Istarske turističke zajednice, Agencije za ruralni razvoj istre.

    Među sudionicima bili su ambasadori brojnih veleposlanstava, zastupnici flamanskog parlamenta, predstavnici Europskih institucija, partneri Istarske županije iz raznih europskih regija, predstavnici svih hrvatskih ureda u Bruxellesu, predstavnici tvrtki zainteresirani za uvoz i distribuciju istarskih tipičnih proizvoda te hrvatski i belgijski novinari.

    Prisutnima su se obratili Jan Peumans predsjednik Flamanskog Parlamenta, Boris Grigić, hrvatski ambasador u Belgiji, Dragica Martinović predstavnica HGK u Bruxellesu, Dirk De Sterck promotor istarskih tipičnih proizvoda u zemljama Benelluxa, i Oriano Otočan pročelnik Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU integracije, u ime Istarske županije.

    Tom prilikom potpisan je i ugovor o poslovnoj suradnji između tvrtke Pisinium iz Pazina, i Verba meat, belgijskim proizvođačem suhomesnatih proizvoda, o uvozu 6000 Istarskih pršuta u Belgiju. Brojni sudionici imali su prilike kušati Istarske delicije koje su pripremili restorani Buščina i San Rocco. Ovo je bilo jedno u nizu predstavljanja Istarskih poljoprivrednih proizvoda organiziranih kroz suradnju predstavničkog ureda Istarske županije u Bruxellesu i S.V.I., s ciljem izvoza Istarskih proizvoda u zemlje Beneluxa.

    07.10.2010.