HR | IT | EN

Projekt AdriGov

  • Projekt AdriGov promiče definiranje i promociju Operativnog plana za javno upravljanje na jadranskom području kao važan korak prema usvajanju Jadransko-jonske makro-regionalne strategije i stvaranje sinergije za djelotvoran pristup razvojnim mogućnostima regija na tom području. Sufinanciran je od strane IPA Programa jadranske prekogranične suradnje.

    Projekt je započeo u listopadu 2012. te okončat će se u ožujku 2015., dok mu je ukupna vrijednost 3.346.712,00 EUR.

    Glavni ciljevi projekta su: doprinijeti suradnji na području Jadransko-jonske euroregije; promovirati i usvojiti “Governance Operational plan” (jačanje institucionalne suradnje na cijelom području te promocija zajedničkog modela upravljanja, uz naglasak na suradnju i zajedničke inicijative); provoditi aktivnosti prijenosa znanja i programe obuke na teme europske integracije, EU programa; poboljšati znanje i vještine na regionalnoj i lokalnoj razini vezano uz EU fondove i apliciranje na iste.

    AdriGov jest važan projekt za Istarsku županiju jer ima za cilj osigurati instrument za EU integraciju, ojačati apsorpcijski kapacitet, prenijeti znanje (know – how), jačati i dalje razvijati osjećaj europskog identiteta na ovim područjima, te promovirati multilingvizam i interkulturalni dijalog.

    Na projektu sudjeluje trinaest partnera iz petero država: Grčka (regija Epirus), Italija (Informest, regije Puglia, Molise, Marche, Gorizia, Veneto, Abruzzo, Emilia-Romagna) , Crna Gora (Kotor), Albanija (Regionalno Vijeće Skadra), Bosna i Hercegovina (Hercegovačko-neretvanski kanton) i Hrvatska (Istarska i Dubrovačko-neretvanska županija).

    Više informacija potražite na internetskoj stranici: www.adrigov.eu/en/

    17.03.2014.