HR | IT | EN

Projekt Do the Right(s) Thing!: Održan trening profesora istarskih srednjih škola

  • U petak, 9. listopada 2015. u Centru za EU i međunarodnu suradnju Istarske županije u sklopu EU projekta Do the Right(s) Thing! održan je trening profesora istarskih srednjih škola. Trening, čiji je cilj priprema profesora za održavanje edukativnih radionica podizanja svijesti učenika o ljudskim pravima svojim razredima, dio je brojnih aktivnosti projekta. Sudjelovalo je 20 profesorica iz 14 srednjih škola u Istri, koje su ove školske godine uključene u projekt.

    Na treningu, održanom od strane stručnih edukatorica iz Centra za građanske inicijative Poreč, Sniježane Matejčić i Sunčice Damjanović, profesorice su se imale priliku upoznati s metodologijom, edukativnim materijalnima i osnovnim informacijama potrebnim za održavanje edukativnih radionica. Tema treninga, kao i svih aktivnosti druge godine provedbe projekta u školskoj godini 2015./16., je pravo na obrazovanje, koje sadržava tri podteme: obrazovanje kao temeljno ljudsko pravo, obrazovanje kao alat za borbu protiv siromaštva te obrazovanje kao alat za izgradnju uključenog i tolerantnog društva.

    Projekt Do the Right(s) Thing u Istarskoj županiji te regijama Toskani i Donjoj Normandiji provodi se od ožujka 2014. do ožujka 2017. godine, a sufinanciran je iz programa Europske komisije EuropeAid, natječaja NSA/LA – Local Authorities in Development. Glavni cilj projekta je promicanje kulture koja podržava ljudska prava, mir i globalni razvoj među mladim Europljanima u Italiji, Hrvatskoj i Francuskoj radi izgradnje pravednije budućnosti bez siromaštva i konflikata, a primarne ciljne skupine mladi Europljani u dobi od 11 do 18 godina, srednjoškolski profesori te lokalne vlasti i donositelji odluka na lokalnoj i regionalnoj razini.

    Datoteke vezane uz novost
  • https://localhost:8888/uploads/files/Dossier_o_ljudskim_pravima_-_Pravo_na_obrazovanje1.pdf
  • 09.10.2015.