HR | IT | EN

PUTEM EUROPSKIH FONDOVA – nova emisija na HRT-u!

  • U petak, 15. travnja, s početkom u 16.50 sati na Prvom programu HRT-a, započelo je emitiranje emisije „PUTEM EUROPSKIH FONDOVA“. Emisiju su pokrenuli Središnji državni ured za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova Europske unije i Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj i u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom.

    Riječ je o emisiji koja će gledatelje informirati i educirati o fondovima i programima Europske unije u Republici Hrvatskoj te institucijama uključenim u pripremu i provedbu tih programa. Prikazivat će iskustva korisnika projekata financiranih sredstvima EU-a u Hrvatskoj, rezultate projekata, davati informacije o otvorenim natječajima i upućivati gledatelje na relevatne web stranice.

    U prvoj emisiji, koja se reprizira 19.travnja u 23 sata na HRT1 pogledajte:

    • Kako povući novac iz EU fondova? Kome se obratiti? Gdje u Hrvatskoj možete steći osnovna znanja o EU fondovima i mogućnostima koje su vam dostupne?
    • U Europskom tjednu održive energije, prestavljen je primjer grada Labina koji putem pretpristupnih fondova poboljšava energetsku učinkovitost.
    • Priču o programu Erasmus i iskustva hrvatskih studentica koje su, kao i više od 2,2 milijuna studenata do sada, dio studija provele na visokom učilištu u inozemstvu ili obavljajući stručnu praksu.

    Reprize emisija su planirane utorkom na Prvom programu HRT-a, a arhivu emitiranih epizoda moći ćete pronaći i na web stranicama SDURF-a I Delegacije, 24 sata nakon emitiranja.

    19.04.2011.