HR | IT | EN

Radionica Investicijske platforme: pametni gradovi i pametni otoci u Republici Hrvatskoj

  • U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Europske investicijske banke te uz potporu Europskog savjetodavnog centra za ulaganja (ESCU), dana 21.11.2018. u Gradskoj vijećnici u Rijeci održana je radionica pod nazivom „Investicijske platforme: pametni gradovi i pametni otoci u Republici Hrvatskoj“, a kojoj su prisustvovali i predstavnici Istarske županije.

    Glavne teme koje su obuhvaćene ovom radionicom jesu pametni gradovi/pametni otoci - nacionalna strategija, Europski savjetodavni centar za ulaganja i Investicijske platforme te koncept pametnih gradova i otoka.

    Tijekom radionice su također predstavljeni strateški prioriteti teritorijalnog razvoja u okviru Nacionalne razvojne strategije RH do 2030. godine koji se odnose na razvoj pametnih gradova i razvoj pametnih otoka te praktični primjeri projekata iz drugih zemalja usmjerenih na razvoj pametnih gradova i pametnih otoka.

    Cilj radionice je informirati lokalne dionike o financijskim instrumentima i investicijskim platformama te potaknuti predstavnike javnog, poslovnog, znanstveno istraživačkog i civilnog sektora na dijalog i pronalaženje mogućih rješenja za financiranje projekata iz sektora pametnih gradova i pametnih otoka, a koji bi potencijalno mogli biti podržani putem ovih investicijskih platformi.

    27.11.2018.