HR | IT | EN

Radionica “IPARD program - metodologija izrade projekata, provedba i praćenje”

Istarska županija u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca - Centar za europske pretpristupne procese (CEPP) organizira dvodnevnu radionicu na temu "IPARD program - metodologija izrade projekata, provedba i praćenje” koja će se održati 6 . i 7. svibnja 2010. godine u prostorijama Istarske razvojne agencije (IDA), Mletačka 12/IV, Pula.

Temeljem loše iskorištenosti SAPARD programa te malobrojnih ili nedovoljno kompetentnih savjetnika za IPARD program, u predmetnoj godini kao pravovremenu pripremu za IPARD program i natječaj koji je objavljen u području mjere 101 i 103 a počinje teći od 17. svibnja, Istarska županija sa partnerima organizira dvodnevnu radionicu namijenjenu predstavnicima županijskih, gradskih i općinskih ureda za poljoprivredu i gospodarstvo, te predstavnicima razvojnih agencija, poduzetničkih centara i institucija podrške poduzetništvu.

Cilj radionice je edukacija savjetnika i jačanje kapaciteta regionalnih razvojnih institucija u potpori poduzetništvu te županijskih, gradskih i općinskih poljoprivrednih/gospodarskih odjela; usvajanje projektnih vještina i kompetencija za pripremu projektnih prijedloga krajnjim korisnicima u poljoprivrednom i prehrambenom sektoru, te poboljšanje apsorpcijske moći iz IPARD programa povećanjem kvalitete apliciranih projekata.

28.04.2010.