HR | IT | EN

Radionicom o PCM-u završen teorijski dio edukacije projekta

  • Teorijski dio projekta “Priprema Istre za Strukturne fondove” završen je petodnevnom radionicom o upravljanju projektnim ciklusom PCM. Polaznici edukacije, njih 36, su od 15. do 19. studenog 2010. na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli odslušali predavanja stručnjaka iz regije Veneto, Lorenza Liguora i Davida Libralessa. Osim teorijskog dijela predavanja, polaznici su se okušali i u praktičnom svladavanju koncepta PCM-a. Radom u grupama svladali su pisanje problemskog stabla, stabla ciljeva, ispunjavanju aplikacije, logičke matrice te proračuna projektnog prijedloga koji su kao grupa morali osmisliti i potom predstaviti ostalim kolegama. Osmišljeni projektni prijedlozi i utrošen trud naišao je na pohvalu talijanskih predavača kao i organizatora, Istarske županije.

    Praktičan dio radionice upotpunile su Ivana Štrkalj iz Kopra, koja je predstavila iskustva tog slovenskog grada u pisanju i implementaciji projekata financiranih iz EU fondova, dok je Dijana Bezjak, načelnica Odjela za razvoj županija i širih regija MRRŠVG polaznicima dala uvid u glavne dokumente regionalnog razvoja RH u kontekstu pristupanja Europskoj Uniji.

    Pred polaznicima edukacije je samostalno pisanje projektnog prijedloga sa temom kao i natječajem po vlastitom izboru. Certifikati će uspješnim polaznicima biti uručeni na završnoj konferenciji projekta u veljači 2011. godine.

    23.11.2010.