HR | IT | EN

Radni posjet izaslanstva Istarske županije Autonomnoj pokrajini Vojvodini

  • Izaslanstvo Istarske županije u sastavu, načelnik Županijske uprave Valerio Drandić, pročelnik Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan i pročelnik Upravnog odjela za turizam Branko Curić, uz ravnatelja Opće bolnice Pula prim.mr. Lemsa Jerina dr.med., dr. Renata Vidosa voditelja Odjela za torakovaskularnu kirurgiju opće bolnice Pula, te Zorana Jeremića profesora turizma, boravi u trodnevnom radnom posjetu Autonomnoj pokrajini Vojvodini u Republici Srbiji, s ciljem uspostavljanja prisnije suradnje na području zdravstva te turizma, ali i s ciljem nastavka političke suradnje između dvije regije.

    Izaslanstvo je imalo radni posjet Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici gdje su se upoznali s načinom rada Instituta te je zaključeno kako postoji prostor za suradnju i razmjenu iskustava, a i obzirom na činjenicu da je novosadski Institut za kardiovaskularne bolesti uspostavio stručnu suradnju s talijanskim partnerima.

    Također, imali su i sastanak u Institutu za voćarstvo i vinogradarstvo s ciljem povezivanja i suradnje s porečkim Institutom za poljoprivredu i turizam.

    Domaćin istarskom izaslanstvu Predsjednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši sa suradnicima, poveo je izaslanstvo Istarske županije u studijski posjet vinogradarima i proizvođačima vina iz Bačke Topole, Bajše i Feketića, a Istarska županija obećala je pomoći primjerima dobre prakse i razvojnim modelom vinskog turizma Istarske županije. Naglašeno je kako je suradnja u oblasti vinarstva i poljoprivrede veliki potencijal koji može kvalitetno unaprijediti partnerske odnose Istre i Vojvodine, dviju prijateljskih i partnerskih regija koje uspješno surađuju već više od desetljeća.

    Izaslanstvo Istarske županije susrelo se i s Majom Sedlarević potpredsjednicom Skupštine AP Vojvodine, te direktorom turističke organizacije AP Vojvodine Gvozdenom Perkovićem, a gostovali su i na novosadskoj televizijskoj postaji, gdje su ujedno imali prigodu razgovarati i o mogućnostima suradnje s istarskim TV postajama. S ciljem suradnje na području golf turizma istarsko je izaslanstvo posjetilo golf igralište kod Novog Sada.

    Pročelnik Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan, naglasio je kako Vojvodinu i Istru povezuje 11 godina bliske suradnje, koja se s političke razine snažno proširila na kulturu i turizam, a područja zdravstva, poljoprivrede i vinarstva potencijal su za još jače povezivanje i suradnju. Otočan je dodao da tradicionalno održavanje manifestacija „Dana Istre u Vojvodini“ i „Dana Vojvodine u Istri“ na jedinstven programski i sadržajan način omogućava gospodarstvu, institucijama i građanima da prepoznaju mogućnosti međusobne suradnje i ostvare bliže kontakte.

    27.04.2012.