HR | IT | EN

Samostalna izložba Gorana Škofića u Bruxellesu

  • U Galeriji Sint Lukas u Bruxellesu, 22. listopada, u sklopu Dana Istre u Belgiji, otvorena je samostalna izložba Corpus, istarskog video umjetnika Gorana Škofića. Galerija samostalno djeluje u sklopu istoimene akademije designa od 1980. godine a do danas su u istoj izlagali brojni poznati umjetnici kao Georges Adéagbo, Rodney Graham, Nedko Solakov, Richard Billingham, Inka Essenhigh.

    Izložba Gorana Škofića organizirana je kroz suradnju predstavničkog ureda Istarske županije u Bruxellesu, galerije Sint Lukas i AirAntwerpena – rezidencije za umjetnike, na kojoj je Škofić boravio tijekom srpnja, kolovoza i rujna ove godine nakon povratka sa prestižne rezidencije ISCP (Internacional Studio & curatorial program) u New Yorku.

    Škofić je diplomirao videooblikovanje na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Dana Okija nakon što je u Puli završio Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u klasi prof. Ivana Obrovca.

    Kao najuspješniji hrvatski mladi umjetnik uručena mu je nagrada Radoslav Putar te predstavljao je Hrvatsku na Bijenalu mladih Europe i Mediterana 2009. godine u Skoplju. Njegovi su radovi prikazivani na više izložbi i festivala u Hrvatskoj i inozemstvu a samo tijekom rujna i listopada ove godine otvorene su njegove izložbe u Zagrebu, Ljubljani, New Yorku, Antwerpenu i Bruxellesu gdje će sedam video radova iz serije Corpus biti izloženi do 13. studenog.

    Nakon otvaranja još jedne izložbe u studenome ove godine u New Yorku, u 2011., Škofić kreće putem Južne Amerike gdje će boraviti na rezidenciji Artists in residence u Sao Paulu – Brazil.

    Više informacija:

    www.goranskofic.com

    www.sinlukasgalerie.be

    www.airantwerpen.be

    26.10.2010.