HR | IT | EN

Sastanak regionalnih koordinatora u Zagrebu

  • Dana 21.11.2018. u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održan je sastanak sa županima i regionalnim koordinatorima kojem su nazočili i predstavnici Istarske županije.

    Na sastanku se razgovaralo o razvojnim sporazumima, Fondovima za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini te rezultatima druge faze procesa izrade Nacionalne razvojne strategije 2030.

    Istaknuto je kako je situacija u ugovaranju projekata financiranih iz EU fondova bitno drugačija nego 2017. Naime, tada je u Fondu za sufinanciranje bilo dovoljno sredstava obzirom da nije bilo toliko prijava. Ove godine je u tom Fondu osigurano gotovo 260 milijuna kuna koji će biti iskorišteni u potpunosti, što podrazumijeva uspostavljanje mehanizama kojima bi se moglo upravljati razvojem u lokalnoj i regionalnoj samoupravi. Okupljenima je predstavljen i status izrade Nacionalne razvojne strategije u čiju izradu su uključeni i brojni dionici iz regionalne samouprave, a govorilo se i o budućim razvojnim sporazumima kojima je cilj potaknuti gospodarski rast u lokalnoj zajednici

    27.11.2018.