HR | IT | EN

Stažiranje u EU institucijama

  • Europski parlament - prijava za plaćeni staž za osobe sa sveučilišnom diplomom u Europskom parlamentu za razdoblje od ožujka do srpnja 2015. godine

    Za stažiranje u Europskom parlamentu možete se prijaviti za dvije vrste staža:

    • Opći smjer
    • Novinarski smjer

    Svrha staža je omogućiti osobama sa sveučilišnom diplomom da prošire znanja stečena na studiju te da se upoznaju s aktivnostima Europske unije, naročito Europskog parlamenta. Plaćeno stažiranje dodjeljuje se na razdoblje od pet mjeseci, koje nije moguće produžiti.

    Kandidati za staž sa sveučilišnom diplomom moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

    • biti državljani neke od država članica Europske unije ili država kandidatkinja za pristupanje Europskoj uniji prema članku 5. stavku 2. unutarnjeg pravilnika;
    • imati navršenih 18 godina na dan početka staža;
    • odlično poznavati jedan od službenih jezika Europske unije;
    • ne smiju imati odrađeni staž ili rad uz naknadu u trajanju od više od četiri uzastopna tjedna na teret proračuna Europske unije.

    Za stažiranje u Parlamentu u razdoblju od 1. ožujka do 31. srpnja. 2015. godine prijave kreću 15. kolovoza i traju do 15. listopada 2014 (do ponoći).

    Više informacija potražite na: https://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/hr/007cecd1cc/Traineeships.html.

    Europska komisija - prijave za plaćeni staž u Europskoj komisiji za osobe sa sveučilišnom diplomom za period od ožujka do srpnja 2015. godine

    Petomjesečni plaćeni staž u Europskoj komisiji u kojoj se svake godine stručno usavršava i obučava preko 1400 mladih iz cijeloga svijeta omogućava rad u multikulturalnom okruženju, te proširenje znanja i iskustva koja obogaćuju karijeru svakog stažista.

    Kandidati za staž sa sveučilišnom diplomom moraju ispunjavati uvjete za prijavu poput onih za staž u Parlamentu, navedenih iznad.

    Prijave počinju 15. srpnja 2014 godine u 16:00 sati i završavaju 29. kolovoza 2014 godine (u podne).

    Više informacija potražite na: https://ec.europa.eu/stages/index_en.htm#.

    Odbor regija - prijave za plaćeni staž u Odboru regija za osobe sa sveučilišnom diplomom za period od 16. veljače do 15. srpnja 2015. godine

    Kandidati za staž sa sveučilišnom diplomom moraju ispunjavati uvjete za prijavu kao za staž u Parlamentu, Komisiji te ostalim europskim institucijama no detaljnije informacije i online prijavnicu pronađite na službenoj stranici institucije.

    Prijave za staž u Odboru regija traju od 1. lipnja 2014. godine, a završavaju 30. rujna 2014. godine (do ponoći).

    Više informacija potražite na: https://cor.europa.eu/en/about/traineeships/Pages/cor-traineeship.aspx.

    Europski gospodarski i socijalni odbor - prijave za plaćeni staž u Europskom gospodarskom i socijalnom odboru za osobe sa sveučilišnom diplomom za period od 16. veljače do 15. srpnja 2015. godine

    Ova institucija nudi dvije vrste staža:

    • dugoročni staž u trajanju od pet mjeseci (plaćeni);
    • kratkoročni staž u trajanju od tri mjeseca (neplaćeni).

    Kandidati za staž sa sveučilišnom diplomom moraju ispunjavati uvjete za prijavu kao za staž u Parlamentu, te ostalim europskim institucijama, no detaljnije informacije i online prijavnicu pronađite na službenoj stranici institucije.

    Prijave za staž u Europskom gospodarskom i socijalnom odboru traju od 1. srpnja 2014. godine, a završavaju 30. rujna 2014. godine (u podne).

    Više informacija potražite na: https://www.eesc.europa.eu/?i=portal.en.traineeships.

    Sve mogućnosti stažiranja u EU institucijama potražite na: https://europa.eu/about-eu/working-eu-institutions/traineeships/index_en.htm.

    03.06.2014.