HR | IT | EN

Stručnjaci za slijepe sa Instituta Rittermeyer održali predavanje u Puli

  • U sklopu projekta „Djeca – prijatelji bijelog štapa – Trst“ predstavnici Instituta Rittmeyer iz Trsta održali su 29. studenog 2017. godine predavanje i pokazne vježbe obuke iz mobilnosti slijepih osoba za preko 80 studenata i profesora Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

    Institut Rittermeyer preko sto godina radi s slijepim i slabovidnim osobama i referentno je sjedište svog područja za srednju Europu sa preko 40-tak EU projekata godišnje. U svom izlaganju predsjednik Instituta, Hubert Perfler, govorio je o povijesti Instituta, a ravnateljica dr. Elena Weber o važnosti potpune integracije osoba s posebnim potrebama u svakodnevni život društvene zajednice. Ostali izlagači: psihologinja, ICT edukator-slijepa osoba i radna terapeutkinja su, svaki iz svog područja, govorili i prezentirali aktivnosti Instituta za korisnike.

    Kroz projekt „Djeca – prijatelji bijelog štapa – Trst“ prije dva tjedna predstavnici Udruge Logos Media boravili su na Institutu Rittermeyer preko kojeg su održali predavanje i radionice studentima psihologije Sveučilišta u Trstu te roditeljima slijepe djece na institutu. Predstavnicima udruge organizirana je edukacija od strane predstavnika instituta.

    Ovaj projekt sufinancirao je Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije.

    „Izuzetno je važno djelovati na senzibilizaciji djece i učenika dok su još mladi jer se tada najbolje može formirati njihov pozitivan stav prema osobama s posebnim potrebama. Također je važno djelovati prema odgojno-obrazovnim djelatnicima jer u svom školovanju uglavnom nisu stekli dovoljnu praksu u radu s osobama s posebnim potrebama“ rekao je Janko Žufić, voditelj projekata i predsjednik udruge Logos Medija.

    08.12.2017.