HR | IT | EN

U Bruxellesu istarska iskustva predstavljena delegaciji iz Šumadije

  • Delegacija predstavnika šumadijskih gradova, općina, regionalne razvojne agencija te Ministarstva kulture Republike Srbije posjetila je u petak, 3. svibnja predstavnički ured Istarske županije pri EU institucijama u Bruxellesu.

    Predstavništva Istarske županije i Šumadije u Bruxellesu ostvaruju kvalitetnu surađuju kroz više radnih grupa EU institucija i mreža a pogotovo u konglomeratu regija za Jadransko Jonsku makroregiju.

    U više navrata su delegacije iz Šumadije posjećivale Istarsko predstavništvo gdje su im predstavljena istarska iskustva i aktivnosti međunarodne suradnje te uspješni EU projekti i mogućnosti stvaranja partnerstva za zajedničko korištenje EU sredstava.

    Ovom su prilikom gosti iz Šumadije izrazili poseban interes za projekte iz sektora energetike, kulture i turizma te izrazili želju za razmjenu informacija i kandidiranju zajedničkih projekata na nadolazećim natječajima.

    Uspješna suradnja istarskih i šumadijskih partnera na međuregionalnim projektima ostvaruje se već godinama a primjerice kroz projekt SeeNet ostvaruje se decentralizirana suradnja regionalnih i lokalnih uprava pogotovo u promociji održivog razvoja.

    06.05.2013.