HR | IT | EN

U Bruxellesu uspješno okončan projekt SEED

  • U Bruxellesu, u Općoj upravi za komunikacijske mreže, sadržaj i tehnologiju (DG CNECT) Europske komisije, 15. srpnja 2014. godine, uspješno je okončan projekt SEED – Speeding Every European Digital.

    Projektni partneri, među kojima je i Istarska županija, predstavnicima Europske komisije predstavili su zaključne rezultate i dostignuća koja su se postigla SEED-om, te plan održivosti istoga. Od strane Europske komisije izraženo je kako su se sve projektne aktivnosti ispravno implementirale, te je evaluacija istoga pozitivno ocijenjena.

    Predstavnik Istarske županije naglasio je kako istarski pilot projekt imao je za cilj potaknuti korištenje e-Usluga od strane svih regionalnih dionika uz realizaciju i promociju učinkovitog i inovativnog alata kako bi se pojednostavila interakcija između uprave i građana.

    Sustav stvoren projektom omogućio je prikupljanje informacija internetskih stranica i e-Usluga javnih tijela i medija, te njihovo prikazanje na ekranima i info-kioscima na strateškim lokacijama diljem Istre, ali i u Predstavničkim uredima Istarske županije u inozemstvu. Također, pristup sustavu SEED-a omogućen je i sa svakog uređaja koji ima pristup internetu.

    Istaknuto je kako SEED služi kao diseminacijska potpora svim međunarodnim i EU projektima koji se provode u Istarskoj županiji, dok se zahvaljujući projektu unaprijedila webstranica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske poslove: localhost:8888 te regionalna baza projekata. Štoviše, SEED-om je ostvareno djelomično pokrivanje troškova te kadrovsko jačanje predstavništva u inozemstvu.

    U sklopu projekta realizirani su informativni video isječci i reportaže koje možete pronaći na sljedećim poveznicama:

    https://www.youtube.com/watch?v=4h4Rw_VWUQ0;

    https://www.youtube.com/watch?v=I3tr9Ebp0fU;

    https://www.youtube.com/watch?v=tj0mebE3apU;

    https://www.youtube.com/watch?v=P_BFIpqz7R4.

    Projekt SEED započeo je 1. siječnja 2012., a implementiran je od strane Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske poslove kroz Predstavnički ured u Bruxellesu.

    Više informacija o samom projektu može pronaći na: www.seed-project.eu.

    16.07.2014.