HR | IT | EN

U Firenci održan kick-off sastanak projekta Do the Right(s) Thing!

  • Proteklog je tjedna, u ponedjeljak i utorak 14. i 15. travnja, u prostorima regije Toskana u Firenci održan kick-off sastanak projekta Do the Right(s) Thing!, koji je s provedbom počeo u ožujku ove godine, a trajat će do 2016. godine. Uz vodećeg partnera, regiju Toskanu, partneri na projektu su Istarska županija, francuska regija Donja Normandija, Oxfam Italija, Međunarodni institut za ljudska prava i mir iz Francuske te Sveučilište u Firenci. Na dvodnevnom sastanku, na kojem su partneri razgovarali o aktivnostima projekta, dinamici njihove provedbe te budžetu, sudjelovale su predstavnice Istarske županije.

    Glavni cilj projekta Do the Right(s) Thing! je promicanje kulture koja podržava ljudska prava, mir i globalni razvoj među mladim Europljanima u Italiji, Hrvatskoj i Francuskoj radi izgradnje pravednije budućnosti bez siromaštva i konflikata. Specifični cilj, s druge strane, je podizanje svijesti i razumijevanja među učenicima u EU, u dobi od 11 do 18 godina, u Toskani, Donjoj Normandiji i Istarskoj županiji o načinima na koje mogu koristiti svoja stajališta, glas i akcije u promociji ljudskih prava na lokalnoj i globalnoj razini. Aktivnosti projekta povezane su uz tri rezultata:

    1. Učenici su povećali svijest o ljudskim pravima kroz povezivanje s kolegama unutar i izvan EU te bolje razumiju kako njihove lokalne akcije mogu pridonijeti zaštiti, pomociji i povećanju ljudskih prava lokalno i globalno;
    2. Učitelji iz srednjih škola u tri regije osjećaju se sigurno predavati o pitanjima ljudskih prava u svojim razredima;
    3. Lokalne vlasti u tri regije povećale su kapacitete u dizajniranju i promociji zajedničkih akcija koje podupiru i povećavaju ljudska prava i aktivno se bave izazovima poput globalnog siromaštva, kroz izmjenu iskustava i ekspertize.

    Ukupna sredstva dodijeljena od strane Europske komisije su 834.250 eura, od čega je za Istarsku županiju predviđeno 29.900 eura. Ukupna vrijednost projekta je 1.210.809,33 eura.

    17.04.2014.