HR | IT | EN

U Istarskoj županiji obilježava se EU tjedan

  • Istarska županija i ove godine obilježava Europski tjedan od 05.-09. svibnja 2014. godine. Danas, Hrvatskoj kao punopravnoj članici Europske unije, na raspolaganju su europski strukturni i investicijski fondovi te se jezgra ovogodišnjeg EU tjedna temelji na edukacijama i informiranju o korištenju financijskih instrumenata Europske unije. Tijela Istarske županije, u suradnji s drugim jedinicama lokalne samouprave, gospodarstvom i udrugama civilnog društva, pripremaju projekte za kandidiranje na Strukturne fondove EU za razdoblje od 2014. do 2020. godine, čija je vrijednost oko 190 milijuna EUR.

    Upravo radi edukacije, u sklopu ovogodišnjeg EU tjedna, izdvojili bismo posjet delegacije poljske regije Malopolska Istarskoj županiji, koji će se održati od 6.-10. svibnja 2014. godine. Od 7.-08. svibnja 2014. održat će se gostujuće predavanje predstavnika regije Malopolska vezano za EU fondove i korištenje istih u njihovoj regiji, gdje će biti pokazani i primjeri dobre prakse.

    Na Dan Europe, 09. svibnja 2014. godine Istarska županija biti domaćin Skupštine Europske grupe za teritorijalnu suradnju – EGTS „Euroregija bez granica“ čiji član namjerava postati zajedno sa prijateljskim regijama Friuli-Venezia-Giulia, Veneto i Koruška.

    U prilogu je Program obilježavanja EU tjedna 2014. u Istarskoj županiji.

    Datoteke vezane uz novost
  • https://localhost:8888/uploads/files/PROGRAM_EUROPSKOG_TJEDNA_2014.doc
  • 07.05.2014.