HR | IT | EN

U Pazinu održan Info dan posvećen Programu Interreg V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020.

  • U pazinskom Spomen domu u petak, 16. prosinca 2016. održan je Info dan posvećen predstavljanju Programa Interreg V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020., kojeg je Istarska županija organizirala u suradnji s Upravljačkim tijelom Zajedničkog tajništva Programa Interreg V-A Italija-Hrvatska sa sjedištem u Regiji Veneto te Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Info dan je otvorio župan Istarske županije mr.sc. Valter Flego naglasivši važnost ovog programa za Istarsku županiju, a prisutne je pozdravila i pročelnica za međunarodnu suradnju i europske poslove Patrizia Bosich.

    Sadržaj programa i nacrt prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga, čije se objavljivanje očekuje u prvom kvartalu 2017. godine, predstavili su Krunčica Rakić, predstavnica Službe za međunarodnu teritorijalnu suradnju MRRFEU-a, i Ivan Curzolo, voditelj Zajedničkog tajništva Programa Italija-Hrvatska.

    U fokusu Info dana, na kojem je sudjelovalo više od sto sudionika iz javnog, privatnog i civilnog sektora, bilo je predstavljanje najznačajnijih obilježja novog financijskog instrumenta prekogranične suradnje, te mogućnosti dodjele bespovratnih sredstava u okviru prvog poziva za dostavu projektnih prijedloga.

    Radi što bolje informiranosti i pravodobne pripreme projekata s ciljem uspješnog korištenja raspoloživih bespovratnih sredstava, detaljno su analizirane sljedeće teme: usmjerenost na ostvarivanje ciljeva Strategije EU za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR strategija), osnovni elementi poziva, vrste projektnih prijedloga, prihvatljivost prijavitelja, financijska alokacija, postupak odabira te vremenski okvir u kontekstu prvog poziva za dostavu projektnih prijedloga. S obzirom na značaj ovog programa i veliku zainteresiranost, povela se aktivna rasprava sudionika, a predstavnici MRRFEU-a i Zajedničkog tajništva spremno su odgovarali na sva pitanja i sudionicima pružili dodatne informacije.

    Datoteke vezane uz novost
  • https://localhost:8888/uploads/files/EUSAIR-_EU_strategija_za_Jadransku_i_Jonsku_regiju.pdf
  • https://localhost:8888/uploads/files/Introduction_to_the_Italy-Croatia_CBC_Programme_2014-2020.pdf
  • https://localhost:8888/uploads/files/Italy-_Croatia_CBC_Programme_Set_of_1st_Call_for_Proposals_(2).pdf
  • 19.12.2016.