HR | IT | EN

U Puli održana radionica u sklopu EU projekta BLUE KEP

  • 03. i 04.10.2018. u hotelu Park Plaza Histria u Puli održana je radionica za predstavnike 12 škola iz Hrvatske i Italije koje su odabrane za sudjelovanje u aktivnostima projekta BLUE KEP. Riječ je o Tehničkoj školi Pula iz Istarske županije, Tehničkoj školi Šibenik, Prometno-tehničkoj školi Šibenik, Industrijsko-obrtničkoj školi Šibenik iz Šibensko-kninske županije, Pomorskoj školi Split iz Splitsko-dalmatinske županije, Pomorskoj školi „Tomaso di Savoia Duca di Genova-Luigi Galvani, ISIS A. Malignani, ENAIP Friuli Venezia Giulia iz talijanske regije Friuli Venezia Giulia, te I.I.S. Fazzini Mercantini, BISIS „Brignoli-Einaudi-Marconi, I.T.T. “G. e M. Montani” i IIS ″Volterra – Elia″ iz talijanske regije Marche.

    Na radionici su sudionicima, kojih je ukupno bilo 40, predstavljeni hrvatski i talijanski obrazovni sustavi, te su održane kratke prezentacije svih dvanaestero škola uključenih u projekt kako bi se na temelju uočenih podudarnosti u školskim programima i kurikulumima povezalo talijanske i hrvatske škole u vidu suradnje na zajedničkim obrazovnim modulima i razmjeni učenika uključenih u mobilnost projekta.

    Partner Tehničkoj školi Pula bit će tako srednja škola ISIS A. Malignani iz Udina koja će iduće godine na 45 dana primiti troje naših učenika te im omogućiti pohađanje nastave i odrađivanje stručne prakse u odabranoj talijanskoj tvtrci. Isto tako Tehnička će škola Pula ugostiti troje talijanskih učenika iz spomenute škole.

    Aktivnosti koje predhode do kraja ove godine su studijsko putovanje učitelja u partnersku školu, odabir učenika, tečaj talijanskog jezika za odabrane učenike i priprema mobilnosti koja se planira ostvariti u proljeće iduće godine.

    U sklopu projekta BLUE KEP također je za potrebe Tehničke škole Pula nabavljeno 12 sofisticiranih računala kojima je opremljen školski kabinet.

    Projekt je započeo 01.01.2018., a provodi se u sklopu Programa Interreg Italija-Hrvatska 2014.-2020. u trajanju od 18 mjeseci. Projektni partneri su uz Istarsku županiju, Informest iz talijanske regije Friuli Venezia Giulia, regija Marche, Jadransko-jonska euroregija, Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije te Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije.

    05.10.2018.