HR | IT | EN

U Rigi održana završna konferencija projekta SEED

  • U utorak i srijedu 3. i 4. lipnja u latvijskom glavnom gradu održan je sastanak partnera i završna konferencija projekta SEED, koji je s provedbom započeo u siječnju 2012. godine, a okončat će se 30. lipnja 2014. godine.

    Konferencija, koja se mogla pratiti uživo preko službene web stranice projekta (www.seed-project.eu), te putem Twittera i koja se održala 4. lipnja, privukla je nacionalne, regionalne i lokalne dionike te stručnjake u području ICT-a (informacijske i komunikacijske tehnologije). Na inovativan i interaktivan način istima su predstavljeni rezultati implementacijskog ciklusa projekta kako bi im se konkretnim primjerima prezentirale prednosti i obilježja sustava SEED-a, te primjeri dobrih praksi pojedinih partnera.

    Prisutnima je predstavljen primjer pilot projekta kojeg provodi Upravni odjel za međunarodnu suradnju i EU poslove Istarske županije, putem Predstavničkog ureda pri EU institucijama, koji je omogućio djelomično pokrivanje troškova te kadrovsko jačanje navedenog predstavništva. Projekt SEED u Istarskoj županiji predstavlja diseminacijski alat dostupan svim tijelima javne uprave, a teži transparentnosti i pristupačnosti istih. Istaknuto je kako se sustav informiranja koji SEED pruža može koristiti kao svojevrsni “screensaver” koji nakon određenog vremena mirovanja računala pokreće prikazivanje odabranih novosti i obavijesti. SEED služi također kao diseminacijska potpora svim međunarodnim i EU projektima koji se provode u Istarskoj županiji, dok se zahvaljujući projektu unaprijedio web portal localhost:8888 te regionalna baza projekata.

    Dan ranije, u utorak 3. lipnja, na sastanku svih partnera uključenih u projekt, raspravljalo se poglavito o održivosti projekta nakon njegova svršetka. Istaknuta je važnost kontinuiranog razvoja informacijskih i komunikacijskih tehnologija, te e-Usluga, čemu SEED upravo teži, otkako su se javne uprave diljem cijele Europe, a i sama EU, usredotočile na digitalni i mrežni način djelovanja.

    Više informacija o projektu: www.seed-project.eu.

    05.06.2014.