HR | IT | EN

U Zagrebu održani sastanci s ciljem unaprjeđenja suradnje s regijom Friuli-Venezia Giulia

  • U sklopu projekta AGROWINE te u znaku uspješne suradnje regije Friuli-Venezia Giulia i Istarske županije, u četvrtak 6. ožujka organizirani su susreti u Zagrebu s ciljem povećanja mogućnosti gospodarske suradnje i ulaganja talijanskih poduzetnika u Hrvatskoj te transfera znanja u korištenju europskih fondova.

    Delegaciju su sačinjavali pročelnik za međunarodnu suradnju i europske poslove Oriano Otočan, predsjednik Skupštine regije Friuli Venezia-Giulia Franco Iacop, predsjednica Informesta (Talijanske agencije za razvoj i međunarodnu suradnju) Silvia Acerbi, predsjednik Finesta (Financijske agencije za gospodarsku suradnju) Mauro del Savia i veleposlanica Talijanske republike u Zagrebu Emanuela D’Alessandro.

    Održan je posjet Talijanskom institutu za vanjsku trgovinu (Italian Trade Commission), gdje su se susreli predstavnici talijanskih tvrtki te predstavnici talijanske i hrvatske gospodarske komore.

    Slijedio je susret sa zamjenikom ministrice vanjskih poslova, Hrvojem Marušićem, na kojem su talijanski i hrvatski predstavnici razgovarali o dosadašnjoj suradnji regije Friuli-Venezia Giulia s hrvatskim županijama, zajedničkim projektima, Strategiji EU-a za Jadransku i Jonsku regiju (EUSAIR), Europskoj grupi za teritorijalnu suradnju (EGTC), suradnji na budućim projektima prekogranične suradnje u Programu teritorijalne suradnje Italija-Hrvatska te o mogućnostima za unaprjeđenje gospodarske suradnje.

    Naposljetku, održan je sastanak s potpredsjednicom Hrvatske gospodarske komore za gospodarstvo, europske integracije i pitanja EU Vesnom Trnokop-Tantom s ciljem daljnjeg produbljivanja iznimno kvalitetne gospodarske suradnje i dogovora oko daljnjih bilateralnih aktivnosti s regijom Friuli-Venezia Giulia. Sudionici su istaknuli svoju spremnost za uključivanje u nove zajedničke projekte.

    09.03.2014.