HR | IT | EN

U Bruxellesu najavljen poziv na dostavu prijedloga CIP-EIP-ECO-INNOVATION

  • U Bruxellesu, u prostorijama Europske komisije predstavljen je peti poziv na dostavu prijedloga CIP-EIP-ECO-INNOVATION. Ovaj poziv podupire eko-inovativne projekte u različitim sektorima koji imaju za cilj sprječavanje ili smanjenje utjecaja na okoliš i koji pridonose optimalnom korištenju resursa.

    Rok za prijavljivanje je: 6. rujan 2012.

    Prisutnima dani su savjeti o tome kako razviti dobar projekti prijedlog, smjernice za uspješno prijavljivanje te način pronalaženja projektnih partnera diljem cijele Europe.

    Naglašena je važnost iskorištavanja inovativnih ideja kako bi se u što kraćem roku ušlo na europskom tržištu u vidu smanjenja utjecaja na okoliš i povećanja učinkovitosti korištenjem prirodnih resursa.

    Mala i srednja poduzeća imaju ključnu ulogu u ovom poslovnom konceptu zbog njihove fleksibilnosti i zbog njihovih sposobnosti da slijede i da se prilagode inovativnim programima, no moraju ujedno biti dio jedne jake mreže kako bi postali konkurentni na europskoj razini.

    Više informacija: https://ec.europa.eu/environment/eco-innovation/files/docs/getting-funds/cip_eip_eco_i_call_2012_final.pdf

    25.05.2012.