HR | IT | EN

Umirovljenici i mladi volonteri do e-Usluga putem projekta SEED

  • U ponedjeljak 6. svibnja u Puli, Predstavništvo Istarske županije pri EU, uz podršku Volonterskog centra Istra i sudjelovanje Kluba umirovljenika Pula organiziralo je interaktivnu radionicu projekta SEED. Projekt SEED (Speeding Every European Digital) implementira U.O. za međunarodnu suradnju i EU integracije Istarske županije (localhost:8888), putem svojeg Predstavništva u Bruxellesu, te ima za cilj podignut svijest građana o postojećim e-Government uslugama i oglašavanje vijesti javnih tijela i Europske unije. U sklopu navedenog projekta šest je interaktivnih uređaja postavljeno u Puli i Pazinu.

    U prostorijama Kluba umirovljenika održana je prezentacija projekta SEED. Leo Budicin, vanjski suradnik Istarske županije zadužen za implementaciju projekta SEED, predstavio je sudionicima radionice detalje o projektu, dodanu vrijednost za zajednicu koju implementacija informativnih i interaktivnih kioska donosi u našu županiju te pozvao na korištenje ovih veoma korisnih uređaja. Elvis Fekete je članovima Kluba umirovljenika kratko predstavio Volonterski centar Istre i mlade volontere čija je zadaća bila pomoći upravljanje i razumijevanje rada ovih uređaja.

    Tijekom događaja posjetila se pulska tržnica, gdje se nalazi jedan interaktivni infokiosk na kojemu su se prezentirali prisutnima i prolaznicima sadržaje i funkcioniranje info kioska. Postoji želja, ali i potreba, za uvođenjem još ovakvih uređaja za građane na frekventnim mjestima diljem Istre kako bi usluge dostupne kroz informativne i komunikacijske tehnologije bile na raspolaganju široj javnosti. Nakon toga, u informatičkom laboratoriju Sveučilišta Jurja Dobrile volonteri su detaljnije educirali umirovljenike o tome kako upotrebljavati korisne sadržaje putem info kioska, kako pretraživati tražene informacije i kako pročitati novosti iz medija kada se nađete na javnim mjestima. Dva su uređaja postavljena i u inozemstvu pri Predstavničkim uredima Istarske županije u Bruxellesu i New Yorku. Dio je uređaja interaktivan i pruža mogućnost pretraživanja sadržaja dok dio uređaja služi za prikazivanje aktualnih vijesti, najava i obavijesti.

    Datoteke vezane uz novost
  • https://localhost:8888/uploads/SEED2.JPG
  • 08.05.2013.