Održan uvodni sastanak projekta Joint_SECAP u Ascoli Picenu

Održan uvodni sastanak projekta Joint_SECAP u Ascoli Picenu

IRENA - Istarska Regionalna Energetska Agencija sudjelovala je 20.02. i 21.02.2019. na uvodnom sastanku projekta Joint_SECAP(Joint strategies for Climate Change Adaptation in coastal areas) održanom u prostorijama Škole za Arhitekturu i Dizajn u Ascoli Picenu u Italiji na kojem sudjeluje kao projektni partner. Osim IRENA-e, na sastanku su sudjelovali i voditelji projekta sa Sveučilišta u Camerinu, te partneri iz Grada San Benedetto del Tronto, regije Abruzzo, općine Pescara, SDEWES centra iz Zagreba, Splitsko-Dalmatinske županije te općine Vela Luka.

Sastanak je organiziran kako bi se definirali konkretni planovi i aktivnosti te daljnji tijek razvijanja projekta.

Prvi dio sastanka sastojao se od uvoda u sam projekt i projektne i koordinacijske aktivnosti, definiranje odgovornosti svakog partnera te komunikacijske strategije. Uslijedila su predstavljanja svih partnera i prezentacije područja planiranih za implementaciju projekta, te definiranje monitoring plana i zajedničkih akcija.

Drugi dio sastanka odnosio se na definiranje administrativnih i financijskih procedura, odredbu članova zaduženih za vođenje projekta te kratkim pregledom budućih aktivnosti i raspravom svih sudionika sa prijedlozima i komentarima kako bi nastavak provedbe  projekta bio što uspješniji.

Više detalja vezano uz projekt na http://www.irena-istra.hr/index.php?id=5488