Održan partnerski sastanak projekta FIRECE

IRENA - Istarska Regionalna Energetska Agencija sudjelovala je 19. i 20. lipnja na sastanku upravljačke i tehničke komisije Interreg Central Europe projekta FIRECE u koji se održao u Bruxellesu. Na sastanku su sudjelovali svi projektni partneri te je sastanak organiziran od strane vodećeg partnera - Gospodarske Komore Venecija Rovigo Delta Lagunare.

Prvoga dana sastanka raspravljalo se o dosadašnjem tijeku projekta, te je glavni fokus stavljen na aktivnosti koje predstoje kao što su izrada EX-Ante analize i studije izvedivosti financijskog instrumenta u 6 regija središnje Europe te procjena i analiza ostvarenih i budućih projekata malih i srednjih poduzeća vezanih na investicije u energetski efikasne i obnovljive izvore energije. Drugoga dana vodeći partner prezentirao je financijske pokazatelje samoga projekta te smjernice i savjete za buduće aktivnosti. Na kraju projektnog sastanka dogovoreni su rokovi unutar kojih predstojeće aktivnosti moraju biti izvršene te je također dogovoren i termin idućeg sastanka koji će se održati u studenom.

Nakon projektnog sastanka, partneri su posjetili i transnacionalni događaj " EU Sustainable Energy Week - EUSEW" gdje su se kroz razna predavanja i prezentacije aktivnih projekata vezanih uz energetski efikasne i obnovljive izvore energije upoznali s trenutnim aktivnostima koje EU provodi s ciljem održivog korištenja energije. Isto tako projekt FIRECE je promoviran na štandu programa Interreg Central Europe te su zaintresiranim posjetiteljima prezentirane glavne značajke samoga projekta.

Galerija fotografija