Održan drugi partnerski sastanak projekta COASTENERGY u Pescari

Održan drugi partnerski sastanak projekta COASTENERGY u Pescari

IRENA - Istarska Regionalna Regionalna agencija, kao vodeći partner, sudjelovala je na prvom Cross-boarder Energy HUB-u u Gospodarskoj komori Chieti-Pescara u gradu Peskari te na drugom Steering committee meetingu kojim se nastavlja provedba projekta COASTENERGY programa Interreg Italija - Hrvatska, a održavao se u vremenu od 6. do 8. studenog 2019. g. Organizatori sastanka bili su Gospodarska komora Chieti-Pescara kao domaćin te IRENA kao vodeći partner a sudjelovali su još i razni hrvatski i talijanski dionici koji su svojim iskustvom pridonijeli kvaliteti i produktivnosti sastanka.

Uloga HUB-a je uključivanje relevantnih dionika u proces definiranja pilot projekata u sektoru plave energije. Zainteresirane strane COASTENERGY-ja uključuju sveučilišta, lokalne i regionalne vlasti, lučke vlasti, agencije za zaštitu okoliša i poslovni klasteri iz Hrvatske i Italije; ova je skupina općenito otvorena za bilo koji drugi predmet koji bi se mogao potencijalno uključiti u definiranje projekata Plave energije u Jadranskom moru.

Na partnerskom se sastanku raspravljalo o aktivnostima izvršenima do sada, onima koje tek treba obaviti u narednom razdoblju te rokovima za realizaciju istih. Cilj ovog i budućih susreta koji će se održavati do 2021. godine je realizacija niza aktivnosti u sektorima akvakulture, priobalnog turizma, biotehnologije i drugih uz naglasak na znanje i mogućnosti poduzetničkog sektora u Italiji i Hrvatskoj.

Galerija fotografija