Održan partnerski sastanak projekta FIRECE

Održan partnerski sastanak projekta FIRECE

IRENA - Istarska Regionalna Energetska Agencija sudjelovala je na projektnom sastanku upravljačke i tehničke komisije projekta FIRECE - Inovativni financijski instrumenti za prelazak srednjoeuropske industrije na niskougljične izvore energije (engl. Innovative Financial Instruments for Industry Low Carbon Energy Transition in Central Europe). Sastanak je održan u mjestu Pinkafeld u Austriji 21. i 22. studenog.

Prvoga dana održan je sastanak tehničke komisije te su prezentirane aktivnosti koje se trenutno odrađuju u sklopu projekta a prvenstveno se odnose na implementaciju pilot aktivnosti u devet regija središnje Europe. U šest regija odraditi će se Ex-Ante procjena na temelju koje će se upravljačkim tijelima predložiti inovativni financijski instrumenti koji će imati za svrhu poticanje investicija u niskougljične izvore energije. Druga pilot aktivnost temelji se na analizi investicija malih i srednjih poduzeća u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Cilj analize je istražiti učinak investicija financiranih iz odgovarajućih fondova za uštedu energije u uključenim partnerskim regijama.

U sklopu partnerskog sastanka, FIRECE partnerstvo organiziralo je transnacionalnu prezentaciju projekta na međunarodnoj konferenciji E-NOVA koja se održala na Sveučilištu primijenjenih znanosti u Pinkafeldu.

Drugoga dana održan je sastanak upravljačke komisije projekta gdje je vodeći partner prezentirao financijske pokazatelje, odrađene aktivnosti kao i plan za naredno razdoblje koje će biti i finalno razdoblje implementacije projekta FIRECE. Idući sastanak projekta planiran je za ožujak 2020. u Leipzigu, Njemačka.

Galerija fotografija