Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila

Fond nastavlja sa sufinaciranjem energetski učinkovitih vozila, namijenjenim građanima i pravnim osobama.

Na poziv Fonda, u program sufinanciranja se prijavilo 45 zastupnika vozila s 86 marki i čak 499 modela vozila za koja je moguće ostvariti do maksimalno 40 % opravdanih troškova nabavke vozila. Najviši iznos sredstava Fonda po vozilu ovisi o kategoriji vozila i vrsti pogona. Kako bi ostvarili sufinanciranje zainteresirane osobe prvo trebaju odabrati željeno vozilo  i pripremiti dokumentaciju. Listu vozila za koje je moguće ostvariti sufinanciranje i prodajnih mjesta moguće je naći na mrežnoj stranici Fonda. Nakon odabira vozila, obraćaju se prodajnom mjestu koje je evidentirano u bazi Fonda koje svoje kupce prijavljuje za sufinanciranje. Prijava podrazumijeva unos obveznih podataka i učitavanje potrebne dokumentacije u aplikaciju, kako bi se za prijavitelja automatski rezervirao odgovarajući iznos poticaja.

 

Rezervacije će biti moguće dok god iznos rezerviranih sredstava u prijavnoj aplikaciji ne dosegne 90 milijuna kuna, nakon čega će se poziv za građane i pravne osobe privremeno zatvoriti. Na stranici vozimoeko.fzoeu.hr u stvarnom vremenu će biti moguće provjeriti dostupnost sredstava, a na njoj će se nalaziti i svi detalji o programu sufinanciranja, uključujući popis svih modela vozila za koje je dostupno sufinanciranje te prodajnih mjesta na kojima se isti mogu rezervirati i kupiti.

Korisnici kojima bude odobreno sufinanciranje imat će rok od 9 mjeseci za realizaciju kupnje vozila i dostavu zahtjeva za isplatu s potpunom dokumentacijom, koji teče od trenutka zaprimanja odluke i ugovora o sufinanciranju od strane Fonda.

Iz Fonda napominju kako je sufinanciranje moguće ostvariti samo na prodajnim mjestima i za vozila koja se nalaze na listi Fonda.

Više informacija, kao i tekst javnog poziva možete potražiti na stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.    

Galerija fotografija