Održana završna konferencija projekta Joint_SECAP

Održana završna konferencija projekta Joint_SECAP

Završna konferencija projekta Joint_SECAP održana je u online okruženju 16. i 17. lipnja uz sudjelovanje 74 dionika. Prvi dan konferencije, predstavljen kao tehnički sastanak, otvorio je Salvatorea Corroppolo, voditelj službe za energetsku politiku i resurse teritorija regije Abruzzo, nakon čega je Diana Gracin Petrović iz zajedničkog tajništva EU programa Italija-Hrvatska predstavila trenutno stanje programa. Paolo Barbosa i Aldo Treville (JRC – Joint Research Center) predstavili su buduću ulogu i važnost  zajedničkih SECAP-ova u okviru Sporazuma gradonačelnika. Sastanak je nastavljen prezentacijama projektnih rezultata. Nakon uvodne prezentacije Sveučilišta u Camerinu koja se bavila zajedničkim postignućima, ostali partneri, Općina Vela Luka, IRENA, Primorsko-Goranska i Splitsko-dalmatinska županija, Općina San Benedetto del Tronto, regija Abruzzo, Grad Pescara i SDEWES centar predstavili su pojedinačne rezultate, ponajprije razvijene SECAP-ove.

Drugi dan konferencije otvorio je Marco Marsilio, predsjednik regije Abruzzo, a radni dio započet je predstavljanjem zaključaka prethodnog dana. Katerina Fortun iz Europske Komisije (DG CLIMA) i Dunja Mazzocco Drvar, ravnateljica Uprave za klimatske aktivnosti hrvatskog Ministarstva Energetike i zaštite okoliša, predstavile su nove EU strategije i inicijative vezane za procese adaptacije klimatskim promjenama. Konferenciju je zaključio Julije Domac, savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za energiju i klimu i član političkog odbora Sporazuma gradonačelnika, predstavljanjem značaja političkog angažmana u procesu implementacije zajedničkih i pojedinačnih akcijskih planova  energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama.

Više informacija i najnovije vijesti  o projektu Joint_SECAP možete pronaći ovdje: https://www.italy-croatia.eu/web/jointsecap

Galerija fotografija