Održan sedmi partnerski sastanak projekta HAPPEN

Održan sedmi partnerski sastanak projekta HAPPEN

IRENA - Istarska Regionalna Energetska Agencija je u srijedu, 21.07. i četvrtak, 22.07. sudjelovala na sedmom partnerskom sastanku projekta HAPPEN. Prvi dan sastanka sastojao se od seminara i radionice vezane uz eksploatacijsku strategiju rezultata projekta HAPPEN i izlaganja o trenutnom stanju razvoja pilot područja svih projektnih partnera. Na drugom danu sastanka predstavljen je trenutni status i buduće aktivnosti projekta, održana je radionica vezana uz prijavu na ENOLL mrežu i testiranje web platforme projekta i tehničkih paketa rješenja energetske obnove stambenih zgrada na području Mediterana. Sastanak je završen sa dogovaranjem budućih rokova i obaveza u slijedećim mjesecima.

Buduće aktivnosti projekta HAPPEN uključuju daljnji razvoj i distribuciju Medzebinara (edukativnih seminara projekta HAPPEN), organiziranje sastanaka vezanih uz aktivnosti energetske obnove pilot projekata projektnih partnera i skupljanje i evaluacija monitoring podataka na već završenim projektima.

HORIZON2020 EU projekt HAPPEN (Holistic AProach and Platform for the deep renovation of the med residential built ENvironment) usmjeren je na stimulaciju tržišta duboke obnove zgrada, s posebnim osvrtom na područje Mediterana i stambenih zgrada, rješavanjem problematičnih područja poput fragmentacije opskrbnog lanca, nedostatka transparentnosti i percipirane pouzdanosti intervencija, adekvatnih mehanizama financijske potpore, integracije relevantnih aspekata vezanih uz obnovu, niskog povrata ulaganja ili nedostatka pristupa renovacijskim aktivnostima koji je jasno prilagođen mediteranskim sredinama.

Glavni ciljevi projekta uključuju angažman i osnaživanje ciljnih skupina kao što su vlasnici, stanovnici, građevinski stručnjaci; tehnološki uvid u razvoj optimiziranih rješenja na jednom mjestu za dubinsko i izvanredno opremanje; financijska rješenja za podupiranje dubokog popravljanja na tržištu i prijedlozi za odgovarajuće promjene u regulatornim okvirima, te pružanje sveobuhvatnog i integriranog okvira uvjeta za povećanje sveukupne privlačnosti, praktičnosti i pouzdanosti tržišta duboke obnove, kroz prijedlog cjelovitog MedZEB pristupa osmišljenog za stimulaciju tržišta duboke obnove zgrada u Južnoj Europi.

Na sastanku je sudjelovalo sveukupno 25 osoba, uključujući sve projektne partnere projekta HAPPEN.

Galerija fotografija