Nastavak LEGEND radionice

Nastavak LEGEND radionice

IRENA-Istarska Regionalna Energetska Agencija d.o.o. je nakon ljetnih školskih praznika nastavila aktivnosti koje u suradnji sa SŠC Mate Blažine iz Labina izvodi u sklopu radionice EU projekta LEGEND IPA prekogranične suradnje.

Nakon instalacije zemljanih izmjenjivača topline, takozvane košare, u 15 različitih tipova tla/građevinskih struktura na prostoru parka ispred labinske srednje škole te njihovog testiranja, započeto je spajanje vanjskog izmjenjivačkog polja i konstrukcija razdjelnika u prostorijama škole.

Najvažnije za ovu radionicu je da sve instalacije samostalno izvode učenici Srednje škole Mate Blažine, smjerovi "Instalater grijanja i klimatizacije", " Tehničar za mehatroniku" i "Elektrotehničar" uz pomoć mentora prof.Željka Brenčića i prof.Elvisa Miletića te profesionalnih instalatera iz tvrtke REDEN d.o.o. Učenici će samostalno instalirati i geotermalnu dizalicu topline i vezani distribucijski razvod koji će se koristiti za grijanje/hlađenje dvije školske učionice.

U parku srednje škole postavljene su ploče na kojima je moguće vidjeti osnovne rezultate testiranja koje je provođeno u svibnju

Galerija fotografija