Prvi sastanak partnera EH-CMap projekta održan je u Labinu u organizaciji IRENA-e-Istarske Regionalne Energetske Agencije

Prvi sastanak partnera EH-CMap projekta održan je u Labinu u organizaciji IRENA-e-Istarske Regionalne Energetske Agencije

IRENA -i-Istarskoj Regionalnoj Energetskoj Agenciji je Agencija za mobilnosti i programe Europske unije odobrila provođenje projekta EH-CMap - Advanced Training on Energy Efficiency in Historic Heritage, u sklopu programa ERASMUS+, ukupne vrijednosti 249.835,00 EUR(1.916.234,00 kuna).

Značajan broj javnih zgrada u Istarskoj županiji i šire, zaštićene su povijesne građevine, najčešće energetski neučinkovite. Putem projekta EH-CMap IRENA će u suradnji s partnerima iz Italije, Španjolske, Portugala i Malte detektirati i iznaći rješenja za povećanje energetske učinkovitosti u povijesnim građevinama, razviti programe usmjerene na jačanje kapaciteta potrebnih za provedbu energetske učinkovitosti u povijesnim zgradama, te kontinuirano raditi na podizanju svijesti lokalnih dionika o važnost i prednosti promicanja energetske učinkovitosti u povijesnim zgradama.

Na prvom koordinacijskom sastanku partnera, održanom prošli tjedan, 21.listopada 2014 u sjedištu IRENA-e u Labinu, predstavnici partnera projekta Universita degli studi di Roma la Sapienza, Patronato de la Alhambra y Generalife, Malta Intelligent Energy Management Agency i Universidade do Algarve, su na čelu s nositeljem projekta IRENA-om, dogovorili daljnji tijek aktivnosti. Raspravljalo se o razvoju konceptne mape, pod nazivom C-Map. C-Map će sadržavati prikupljena stanje, najbolje prakse, tehnološke smjernice, te zakonodavstva i propise zemalja uključenih u projekt s područja energetske učinkovitosti. Na ovaj način razviti će se alat za učenje kojim će se olakšati razumijevanje i modeliranje energetske učinkovitosti u povijesnim zgradama.

Galerija fotografija