Partnerska konferencija o prioritetu "raka dojke"

Partnerska konferencija o prioritetu "raka dojke"

U ponedjeljak, 17.10.2011. godine u Velikoj vijećnici Gradskog vijeća Grada Poreča u sklopu Plana za zdravlje Istarske županije održana je partnerska konferencija o raku dojke.
Na konferenciji su sudjelovali partneri koji su realizirali aktivnosti: predstavnici jedinica lokalne samouprave, povjerenstava za ravnopravnost spolova, zdravstvenih ustanova (patronažne sestre, radiolozi, predstavnici Zavoda za javno zdravstvo), udruga i Tima za zdravlje Istarske županije. Sastanak su uz podršku prof. Sonje Grozić-Živolić, pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije te zamjenice gradonačelnika Grada Poreča prof. Nataše Basanić - Čuš vodile članice Tima za zdravlje zadužene za prioritet "rak dojke" prim. Romanita Rojnić i mr.sc. Danijela Lazarić-Zec. Rak dojke je vodeći lokalitet raka kod žena. Istarska županija je kroz prioritet "rak dojke" iz Plana za zdravlje od njegovog osmišljavanja 2002.g., donošenja 2005. pa do danas u suradnji s brojnim partnerima pokrenula mnoge aktivnosti i postigla zapažene rezultate koji su prezentirani na konferenciji.
Kroz rad u malim grupama raspravljeno je što je u planskom razdoblju do kraja 2012.g. potrebno i moguće učiniti. Zaključci su proslijeđeni svima pozvanima na konferenciju i postavljeni na web stranicu Zdrava Istra.

Više o toj temi 

Galerija fotografija