Održana radionica na temu odvikavanja od pušenja u sklopu projekta LOVE YOUR HEART

Održana radionica na temu odvikavanja od pušenja u sklopu projekta LOVE YOUR HEART

U sklopu projekta Jadranska mreža prevencije kardiovaskularnih bolesti "LOVE YOUR HEART", čije je glavni nositelj Istarska županija, u petak, 14. ožujka, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, u Puli, održana je radionica na temu odvikavanja od pušenja za tridesetak istarskih zdravstvenih djelatnika.

Radionici su prisustvovali i partneri iz Italije koji su, tom prilikom, predstavili svoj model prevencije kardiovaskularnih bolesti i preventivnih aktivnosti kroz promociju zdravih životnih navika. Sama prevencija je veoma opsežna, naglasila je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Grozić-Živolić, a jedna od komponenti odnosi se, upravo, na borbu protiv pušenja.

Na samome početku, autorica i menadžerica projekta dr. Roberta Katačić je predstavila projekt "LOVE YOU HEART", financiranog iz Programa prekogranične suradnje IPA Adriatic EU. Putem partnera i suradnika uključuje različita područja Jadranske regije u Hrvatskoj, Italiji i Albaniji. Projekt traje 3 godine, a sredstva namijenjena za aktivnosti u Istarskoj županiji iznose 738.290,00 eura.

Na osnovi prikazanih podataka o pogubnosti pušenja i raširenosti tog rizičnog čimbenika u Istri, zaključeno je da se, u sklopu aktivnosti projekta, osnuje multidisciplinarni tim koji će se uz daljnju međunarodnu suradnju i dodatnu edukaciju osposobiti za vođenje programa odvikavanja od pušenja na više lokacija diljem Istre.

Galerija fotografija