Provedene aktivnosti u sklopu obilježavanja 1. ožujka Dana u plavom i ožujka - Europskog mjeseca svjesnosti o kolorektalnom raku

Provedene aktivnosti u sklopu obilježavanja 1. ožujka Dana u plavom i ožujka - Europskog mjeseca svjesnosti o kolorektalnom raku

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije organizirao je gostovanje modela debelog crijeva i promociju programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva. Građani su uz stručno vodstvo prolazili kroz veliki napuhani model debelog crijeva i upoznali se s izgledom dobroćudnih i zloćudnih promjena koje u njemu mogu nastati te važnošću prevencije i ranog otkrivanja. Događanja su organizirana u nekoliko gradova:

U Puli, na pulskoj tržnici, Narodni trg, u srijedu 26. veljače 2014. od 10,00-12,00 sati -na promotivnom štandu uz model organizatori i volonteri dijelili su prigodne edukativne i promotivne materijale te materijale za testiranje krvi u stolici.  Organizatori događanja su bili uz Zavod, Grad Pula i Liga protiv raka Pula pod pokroviteljstvom Istarske županije te podršku Gradskog društva Crvenog križa i Opće bolnice Pula.

U Poreču, na Trgu slobode, u srijedu 5. ožujka 2014. od 10,00-12,00 sati - na promotivnom štandu uz model organizatori i volonteri su dijeliti prigodne edukativne i promotivne materijale i materijale za testiranje krvi u stolici. Organizatori događanja su bili Zavod i Grad Poreč-Parenzo uz podršku Gradskog društva Crvenog križa Poreč i  Liga protiv raka Pula- Stoma klub.

U Labinu, na Trgu labinskih rudara, u subotu 8. ožujka 2014. od 09,00-11,00 sati - na promotivnom štandu uz model organizatori su dijeliti prigodne edukativne i promotivne materijale i materijale za testiranje krvi u stolici. Organizatori događanja su bili Zavod i Labin - Zdravi grad uz podršku Lige protiv raka Labin, Lige protiv raka Pula - Stoma klub, Gradskog društva Crvenog križa Labin te IDZ-Ispostave Labin.

Galerija fotografija