Snimljeno 12 video spotova o Parenzani

Snimljeno 12 video spotova o Parenzani

Biciklističko-pješačka staza Parenzana, jedna je od najpopularnijih staza u Istri, te na svojih 78 kilometara od Plovanije do Poreča, prolazi prekrasnim pejzažima i vidicima, srednjovjekovnim gradićima poput Buja, Grožnjana, Oprtlja, Motovuna i Vižinade, odmorištima, uz maslinike i vinograde, pored šume tartufa, kroz tunele i slikovite vijadukte. Sve navedeno, prema riječima županijske pročelnice za turizam Nade Prodan Mraković, prikazano je u 12 kratkih video spotova, u trajanju od 15 sekundi svaki.  

Video spotovi su snimljeni ponajprije u promotivne svrhe, kako bi Parenzanu još više približili svim korisnicima i onima koji će to tek postati, i dočarali im ljepote Istre, posebice u ovo vrijeme pandemije kada posjetitelji Istre, zbog sigurnosti, biraju boravak u prirodi, a biciklizam i šetnje su najčešće aktivnosti. 

Parenzana iz godine u godinu potvrđuje svoj status istarske kraljice biciklizma, što pokazuje i broj posjetitelja, kako biciklista tako i pješaka, kojih je u protekle tri godine bilo preko 260 tisuća.

- Spotove je snimio i producirao studio Rose-art d.o.o. iz Kaštelira koji je odradio odličan posao, a spotovi će se objavljivati na društvenoj mreži Facebook, na službenim mrežnim stranicama www.parenzana.net i Youtube kanalu, zaključila je pročelnica Prodan Mraković.