Župan Miletić na dodjeli plaketa "Zlatna kuna"

Župan Miletić na dodjeli plaketa "Zlatna kuna"

Istarski župan Boris Miletić sudjelovao je danas, u Labinu na sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Pula, kojom je presjedavala predsjednica Županijske komore Jasna Jaklin Majetić, a bilo je govora o zelenoj i digitalnoj tranziciji te EU projektu KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula. 

U uvodnome dijelu prisutnima se obratio župan Miletić koji je podsjetio na Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju, potpisan 2016. godine, a jedan od potpisnika je bio upravo i on, kao tadašnji gradonačelnik Pule. Potpisnici Sporazuma, gradovi Buzet, Labin, Pazin, Poreč, Pula i Rovinj, obvezali su se smanjiti emisije CO2 (i, prema mogućnosti, drugih stakleničkih plinova) na svome području za najmanje 40 % do 2030. godine učinkovitijom upotrebom energije i većom upotrebom obnovljivih izvora energije te usvojiti integrirani pristup ublažavanju i prilagodbi na klimatske promjene. Župan je pozvao i druge istarske gradove i općine, te gospodarstvenike da ciljeve iz Sporazuma ugrade u svoje razvojne prioritete.

Govoreći, pak, o projektu KLIK Pula, župan je istaknuo da se radi o primjeru povezivanja obrazovnog, javnog i privatnog sektora, odnosno pravom smjeru suradnje svih značajnijih dionika u području obrazovanja, koje treba pratiti potrebe tržišta rada.

Uslijedila je Svečana dodjela plakete „Zlatna kuna“ najuspješnijim istarskim tvrtkama. Plaketa „Zlatna kuna“ dodjeljuju se u tri kategorije: trgovačka društva koja zapošljavaju do 49 zaposlenih; trgovačka društva koja zapošljavaju od 50 do 249 zaposlenih i trgovačka društva koja zapošljavaju 250 i više zaposlenih. 

Ovogodišnji dobitnici su:
1. u kategoriji malih trgovačkih društava: PAB AKRAPOVIĆ d.o.o.  Buzet
2. u kategoriji srednjih trgovačkih društava: HEMPEL d.o.o.  Umag  
3. u kategoriji velikih trgovačkih društava: CAREL ADRIATIC d.o.o.  Labin

Priznanje HGK uručeno je Radio Istri.
 

Galerija fotografija