Dodijeljena županijska nagrada Istriana

Dodijeljena županijska nagrada Istriana

U Kinu Valli u Puli, danas je održana 14. dodjela nagrade Istriana najuspješnijim pojedincima u šest kategorija, te još jedna posebna Istriana, a ovogodišnji laureati su: Elda Krajcar Percan (glazba), Milena Mičić (gospodarstvo), Danial Temim (sport), Lina Pliško (obrazovanje), Jasna Valić (zdravstvo), posthumno Drago Orlić (kultura). Dobitnik posebne Istriane je vaterpolist Damir Burić, a uručio mu ju je istarski župan Boris Miletić. 

O svakom laureatu, kojem je pripala statua Istriana, rad akademskog kipara Erosa Čakića, snimljen je poseban videozapis koji je prikazan na svečanosti dodjele nagrade. Pokrovitelj manifestacije je Istarska županija uz podršku svih istarskih gradova, a generalni sponzor  je Istarska kreditna banka Umag. Idejni začetnik dodjele je novinar HINA-e Daniel Sponza.

U uvodnom djelu prisutnima se obratio i župan Miletić, koji je rekao da se tradicionalnom dodjelom županijskih nagrada Istriana najzaslužnijim pojedincima daje zasluženo priznanje za njihov rad.

„Ni ovu, 14. godinu za redom, odabir nije bio nimalo jednostavan jer ste svi vi dali značajan doprinos u predloženim kategorijama. Kao župan sam posebno ponosan što naša mala Istra, ima brojne vrijedne i talentirane građane. Bogatstvo i uspjeh jedne zajednice su prvenstveno ljudi i svi vi nominirani ste potvrda toga. Svakodnevni rad, trud i zalaganje svih istarskih gospodarstvenika, sportaša, kulturnjaka i ostalih uvelike doprinosi razvoju i ugledu naše regije. I vjerujem da ćete se složiti sa mnom, da je u protekle dvije godine bilo posebno teško za sve nas... biti kreativan i zadržati motivaciju u vrijeme pandemije bio je i još uvijek je veliki izazov“, naglasio je župan za kojeg su, kako je zaključio, svi, i nominirani i nagrađeni, pobjednici.

Galerija fotografija