Mjere restrikcija korištenja pitke vode ostaju na snazi

Mjere restrikcija korištenja pitke vode ostaju na snazi

U sjedištu Istarske županije, u Puli, danas je održana treća sjednica Koordinacijskog tijela za praćenje stanja vodoopskrbe u Istarskoj županiji, na čelu sa županom Borisom Miletićem.

„Postojeće mjere korištenja pitke vode ostaju na snazi barem još narednih tjedan dana. Naime, u proteklom tjednu padaline koje su bile na području Istre nisu značajno utjecale na hidrološku situaciju. Od samog početka rekli smo koji nam je osnovni cilj, a to je omogućiti našim građanima i turistima korištenje pitke vode, a mjere koje smo donijeli pokazale su rezultate i smanjenje potrošnje vode je vidljivo. Želimo vjerovati da ćemo ovim odgovornim ponašanjem uspjeti izdržati ljetne mjesece bez dodatnih restriktivnih mjera“, kazao je župan i dodao:  

„Prema najavama meteorologa, dolazi nam još jedan toplinski val koji će zasigurno utjecati na veću potrošnju vode. Temeljem razgovora s direktorima vodovoda u Istarskoj županiji, stanje akumulacije Butoniga je u principu u istom omjeru ili nešto slabiji u odnosu na protekli tjedan. Koristim priliku zahvaliti se svim građanima i poslovnim subjektima na odgovornom pristupu pa želim ponovno uputiti apel da svi zajedno budemo odgovorni i racionalni u korištenju pitke vode. Nažalost, predviđanja u narednih mjesec do dva dana ne daju velik optimizam da će nam stići veća količina padalina koja bi mogla promijeniti aktualnu situaciju, već možemo očekivati samo sporadične pljuskove“. 
 

Galerija fotografija