Održan sastanak s predstavnicima Saveza udruga antifašista Istarske županije

Održan sastanak s predstavnicima Saveza udruga antifašista Istarske županije

Predsjednica Skupštine Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar održala je u Pazinu sastanak s predsjednikom Saveza udruga antifašista Istarske županije Brankom Oplanićem, potpredsjednicima Romanom Božcem i Edom Jurmanom, te tajnikom Lovrom Sangaletijem.

Predsjednica Ćakić Kuhar izvijestila je predstavnike SUA Istarske županije o događanjima koji su planirani diljem Istre povodom obilježavanja 80. Obljetnice Pazinskih odluka i 30. Obljetnice osnutka Istarske županije, a kao centralni događaj najavila je svečanu sjednicu Skupštine Istarske županije u Pazinu, 25. rujna.
Istaknula je da je Skupština, u srpnju, jednoglasno donijela Preporuku kojom se gradovima i općinama u Istarskoj županiji preporuča da redovito održavaju antifašističke spomenike, a sve kako bi se trajno očuvale vrijednosti antifašizma. 

Predsjednik SUA Oplanić je zahvalio predsjednici na pozivu na sastanak i izrazio zadovoljstvo s podrškom predsjednice antifašističkim udrugama. Istaknuo je da je usvojena njihova inicijativa za postavljanje spomen ploče Ljubi Drndiću u Pazinu, te da će se svečano otkrivanje održati 9. rujna 2023. godine u Spomen domu, u Pazinu.

Sastanak je zaključen dogovorom o nastavku suradnje i podrške Istarske županije radu i aktivnostima Savezu udruga antifašista Istarske županije, s ciljem daljnjeg baštinjenja tekovina antifašizma. 

Galerija fotografija