U Savudriji održana 27. Istrijada

U Savudriji održana 27. Istrijada

Proteklog vikenda u kampu „Veli Jože,“ u Savudriji, održana je 27. Istrijada, susret klubova istarskih studenata iz Hrvatske. Osim dugogodišnjih sudionika Kluba studenata „Istarski klub“ iz Rijeke i Kluba studenata „Mate Balota“ iz Zagreba, organizaciji su se ove godine priključili i mladi iz novoosnovanog Kluba studenata Istre iz Pule.

Istrijada je svečano otvorena u petak, 31. svibnja govorima predsjednika svakog kluba, a studentima se uz riječi potpore obratila pročelnica Upravnog odjela za talijansku nacionalnu autohtonu zajednicu, nacionalne manjine i mlade Istarske županije Tea Batel. Otvorenje je svojim dolaskom uveličao i KUD „Mate Balota“ iz Raklja.

Drugi dan susreta bio je rezerviran za Istarsku olimpijadu, a klubovi su odmjerili snage u nogometu, odbojci, povlačenju konopa, skakanju u vrećama, pljočkanju i brojnim drugim igrama. Za zadnji dan bilo je organizirano zajedničko roštiljanje nakon čega je održan sastanak na kojem su se podijelile medalje i pehari za one najbolje te diplome za sve sudionike. Istrijada je u potpunosti financirana od strane Istarske županije, a ovaj susret svojevrsna je nagrada volonterima i predsjedništvu za cjelogodišnji trud koji ulažu u rad svog kluba, ali i prilika za dogovor novih aktivnosti i stjecanje novih poznanstva.
      

Galerija fotografija