Predstavljen najveći sportski događaj u Hrvatskoj u 2024. - Svjetsko atletsko prvenstvo u krosu u Medulinu i Puli WXC2024

Predstavljen najveći sportski događaj u Hrvatskoj u 2024. - Svjetsko atletsko prvenstvo u krosu u Medulinu i Puli WXC2024

U sjedištu Istarske županije, u Pazinu, danas je održana prezentacija nadolazećeg Svjetskog atletskog prvenstva u krosu WXC2024, koje će se održati u Medulinu i Puli 2024. godine.

Istarski župan Boris Miletić čestitao je organizatorima ovog velikog sportskog događaja na uspješnoj kandidaturi.

„Istra je do sada bila domaćinom brojnih vrhunskih sportskih manifestacija što je značajno doprinijelo promociji naše regije. S punim pravom možemo reći da je Istra danas na karti svijeta poznata i prepoznata kao sportska destinacija. Istarska županija kroz svoj proračun i Sportsku zajednicu Istarske županije, ali i novoosnovani Fond za razvoj sporta konstantno ulaže u razvoj sporta u našoj županiji. Naš cilj je što veća participacija mladih u organiziranim sportskim društvima jer je tjelesna aktivnost mladih predispozicija njihovog zdravog razvoja. Svaki veliki sportski događaj koji se događa u našoj županiji pridonosi dodatnoj promociji i popularizaciji sporta što posljedično potiče naše mlade na bavljenje sportom i prakticiranje zdravijeg života“, poručio je župan Miletić.

Direktor natjecanja Robert Franjović i koordinator natjecanja te član izvršnog odbora Hrvatskog atletskog saveza Elvis Peršić prezentirali su istarskom županu plan i očekivanja od Svjetskog atletskog prvenstva u krosu koje će nedvojbeno biti najveći sportski događaj u cijeloj Hrvatskoj u 2024. godini, a koje ujedno predstavlja i jedinstvenu priliku prezentacije cijelom svijetu Medulina, Pule, Istre, jadranske obale i Hrvatske.

Sastanku su prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Percan i tajnik Sportske zajednice Istarske županije Matija Červeni, koji su pohvalili inicijativu za održavanjem manifestacije u Istri te istaknuli njezine brojne prednosti za Istru i istarski sport.

Kros je najjača i najzahtjevnija atletska disciplina u kojoj se istovremeno na startu nalaze svjetski i olimpijski pobjednici u utrkama od 800 m do maratona. Ceremonija onih najboljih održat će se u pulskoj Areni koja postaje spoj antike i modernog sporta, dok Svjetska atletska federacija (WA) producira prijenos u trajanju od 3 do 4 sata. Taj će direktan prijenos preuzeti više od 50 zemalja svijeta uključujući velika svjetska tržišta – SAD, UK, EU, Japan, Kina, Australija i Kanada.

Galerija fotografija