Otvoren drugi poziv za prijavu projektnih ideja Saveza Alpe - Jadran u 2023. godini

Otvoren drugi poziv za prijavu projektnih ideja Saveza Alpe - Jadran u 2023. godini

Objavljen je drugi natječaj za prijavu projektnih ideja Saveza Alpe-Jadran za sufinanciranje projekata iz zajedničkog proračuna Saveza za 2023. godinu. Prijave se zaprimaju od 16. kolovoza do 2. listopada 2023. godine na adrese tematskih koordinacijskih točaka (TCP).

Savez poziva sve prihvatljive zainteresirane prijavitelje da se odazovu pozivu na natječaj, a to su: organizacije civilnog društva, tijela javne vlasti, ustanove, poduzeća i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Savez i ovoga puta pruža financijsku potporu za:

  • troškove pripreme projekta koji će biti financiran iz EU programa (npr. Europa za građane, ERASMUS+, Kreativna Europa i sl.) i
  • zajedničke projekte od općeg interesa Savez Alpe-Jadran.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih financijskih sredstava za dodjelu u okviru ovog poziva iznosi 30.000 eura.
Kriteriji za uspješnu prijavu su:

  • projekt mora obuhvaćati minimalno tri redovne članice iz tri države Saveza (Austrija, Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Srbija), a što je više članica uključeno, veća je šansa da projekt bude odobren;
  • sve regije članice Saveza moraju imati mogućnost sudjelovati u projektu;
  • uloga svakog partnera mora biti opisana u Prijavnom obrascu;
  • očekivana dodana vrijednost projekta za čitavu mrežu Saveza mora biti jasno opisana u Prijavnom obrascu te je podložna evaluaciji nakon provedbe projekta;
  • opći doseg projekta (sudionici, posjetitelji, medijski istupi, tiskane i/ili online objave rezultata, itd.) je ključan;
  • svi projekti moraju doprinijeti prioritetu “Jačanje kohezije Zajednice“, kao što je definirano Strategijom Geografskog područja Saveza Alpe-Jadran do 2027. godine (vidi str. 59./60. Strategije u prilogu ove objave).

Prijavni obrazac u prilogu ove objave potrebno je ispuniti podacima o projektu najkasnije do ponedjeljka, 2. listopada 2023. godine, do 23:59 sati te predati nadležnoj tematskoj koordinacijskoj točki (TCP). Popis kontakata tematskih koordinacijskih točaka (TCP) dostupan je na sljedećoj poveznici: https://alps-adriatic-alliance.org/contact/.
Osobe zadužene za svako od područja rado će vam pomoći s prijavom i odgovoriti na postavljena pitanja. Budući da mnogi TCP-ovi imaju svoje specifične prioritete, obratite se svom TCP-u prije predaje prijave kako bi vaš projekt biti najprikladniji za financiranje.
Za sve dodatne informacije o pozivu Saveza ili o njegovom radu, možete se obratiti i Kabinetu župana Istarske županije, putem e-maila: kabinet@istra-istria.hr.

Iskoristite drugi ovogodišnji poziv za prijavu kako biste predali svoje ideje za projekte koji doprinose živoj razmjeni i produbljenoj suradnji unutar mreže Saveza Alpe-Jadran!