Istra još jednom domaćin sportskog spektakla: Od sutra u Puli Futsal liga pravka

Istra još jednom domaćin sportskog spektakla: Od sutra u Puli Futsal liga pravka

Istra je do sada bila domaćinom brojnih velikih sportskih manifestacija, a još jedan sportski spektakl očekuje nas sutra u Domu sportova „Mate Parolov“, Puli. Radi se o utakmicama skupine D Futsal Lige prvaka, o čemu je bilo govora na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u sjedištu Istarske županije, u Puli. 

„Istra je danas diljem svijeta prepoznata kao vrhunska sportska destinacija, a predstoji nam još jedan lijepi sportski tjedan. Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo od sutra pa do subote biti domaćini Futsal Lige prvaka, te imati prilike ugostiti top europske klubove, kao što su Barca, Anderlecht i United Galati. Ako uzmemo u obzir okvire Istre, u smislu veličine i populacije, vidimo da smo relativno mali i tim više je velika čast biti domaćinom Lige prvaka u malom nogometu. Zato uvijek kažem da smo premali da bi bili prosječni i čime god da se bavimo, trebamo težiti izvrsnosti. Posebno se ponosimo našim Klubom Stanoinvest Futsal Pula, koji se uspio izboriti i biti u toj najelitnijoj ekipi futsala“, rekao je župan, dodajući da mu je drago što su Istarska županija i Turistička zajednica IŽ partneri i pokrovitelji ovog događaja.  

„Mi smo konkretno djelima, a ne samo riječima pokazali da nam je sport jedan od prioriteta, što potvrđuje i ove godine osnovan Fond za sport. U ovoj godini smo u proračunu za Fond osigurali pola milijuna kuna, dok smo u onome za 2023. predvidjeli 750 tisuća kuna“, istaknuo je župan, koji je čestitao organizatorima, a Klubu Stanoinvest Futsal Pula zaželio puno sportskog uspjeha i čim bolji rezultat. 

Dopredsjednik Komisije za futsal i nogomet na pijesku UEFA-e i HNS-a Boris Durlen naglasio je kako je privilegija biti domaćinom elitne runde Lige prvaka u futsalu: „Zauvijek će ostati visoko pozicionirano i zapisano u UEFA-i da je jedan grad poput Pule bio domaćin elitne runde. Znamo svi da su standardi u UEFA-i izuzetno visoki i da za takvu rundu moraju biti ispunjeni svi kriteriji. Uspjeli smo to svi zajedno realizirati i siguran sam da će sve biti na jednom visokom nivou“. 

„Hrvatski nogometni savez značajno pomaže i pridonosi razvoju futsala. Upravo je futsal izuzetna prilika za manje sredine da razvijaju jedan sport koji pridonosi uključivanju velikog broja djece i mlađih uzrasta, ali i seniorskih ekipa. FIFA je 2018. godine proglasila futsal najbrže rastućim dvoranskim sportom na svijetu. Publika u Puli, ali i gledatelji diljem Europe moći će od sutra pratiti jedan pravi futsal spektakl“, rekao je Durlen koji je zahvalio Istarskoj županiji što je prepoznala važnost ovog događaja. 

Zahvalama se pridružio i tajnik Malonogometnog kluba Futsal Pula Stanoinvest i direktor turnira Goran Mihovilović: „Od pobjede koju smo ostvarili u Makarskoj i kada smo se kvalificirali imali smo apsolutnu potporu Županije i Grada. U razdoblju kada imate samo 2 i pol tjedna za organizaciju, potpora regionalne i lokalne samouprave jako puno znači. Mislim da uopće nismo ni svjesni što će se dogoditi, a to da će u Puli igrati vjerojatno najbolja momčad u zadnjih 20-30 godina, a to je Barcelona, aktualni europski prvak, sa 150 milijuna fanova diljem svijeta. Sama činjenica da smo mi tu s njima je nešto posebno i to je velika nagrada našim dečkima iz Kluba“. 

Predsjednik Malonogometnog kluba Futsal Pula Stanoinvest Valter Cetina zahvalio je Županiji na potpori u svemu te gdinu. Durlenu i UEFA-i na ukazanoj prilici i povjerenju da organiziraju ovakvo natjecanje.

Galerija fotografija