Župan Miletić primio mlade odbojkašice OŠ Vodnjan, pobjednice prvenstva Hrvatske

Župan Miletić primio mlade odbojkašice OŠ Vodnjan, pobjednice prvenstva Hrvatske

U sjedištu Istarske županije u Puli, istarski župan Boris Miletić je danas, zajedno s pročelnikom Upravnog odjela župana Ivanom Glušcem, upriličio prijem za mlade odbojkašice iz Osnovne škole Vodnjan koje su osvojile državno prvenstvo Hrvatske, a koje su došle u pratnji ravnateljice Škole Barbare Buršić - Križanac i učitelja mentora Marka Zubana.

Istarski župan je pohvalio veliki uspjeh mladih odbojkašica te im zaželio daljnji nastavak vrhunskih sportskih rezultata i uspješan upis u srednje škole koji ovog ljeta predstoji osmašicama u ekipi.

„Ponosan sam što će naša Istra sljedeće godine nositi prestižnu titulu Europske regije sporta, a vaši rezultati potvrđuju da se u Istri sport sve više razvija te da ostvarujemo sjajne uspjehe u mnogim sportovima. Istarska županija trenutno broji preko 32 tisuće registriranih sportašica i sportaša od koji se 17.000 aktivno bavi natjecateljskim sportom, oko 600 sportskih klubova i udruga, 1200 aktivnih trenera, 700 sudaca i nadzornika te preko 2 tisuće sportskih djelatnika. Svi oni žive sport i doprinose ugledu naše županije na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima“, kazao je župan Miletić i podsjetio kako Istarska županija i ove godine nastavlja s izuzetno uspješnim Fondom za sport čime se osigurava profesionalni razvoj i edukacija trenera i trenerica, a za što je u proračunu osigurano 125 tisuća eura.

Pročelnik Glušac pridružio se čestitkama te je istaknuo kako mu je posebno drago što su uspjeh postigle djevojke u timskom sportu koji pruža zdrave navike i jedan prijateljski način života, od druženja do putovanja, koji je jako važan za daljnji razvoj pojedinca.

Ravnateljica OŠ Vodnjan Buršić - Križanac zahvalila je na prijemu, pohvalivši uspješan rad trenera i mladih odbojkašica. 

„Trudimo se maksimalno jer nam je sport važan, a sve kako bismo uskladili sportske obveze naših učenica i učenika s nastavnim procesom. Ono što je važno je da su sve mlade sportašice ujedno i odlične učenice i tu se vidi organiziranost i veliki trud“, kazala je ravnateljica.

Učitelj mentor Zuban pohvalio je navijačku atmosferu na prvenstvu te je mladim odbojkašicama zaželio nove velike uspjehe i mnogo svečanih prijema i u budućnosti.

Odbojkašice Osnovne škole Vodnjan na državnom prvenstvu nastupile se u sastavu: Majda Delimehić kojoj je pripala i titula za najbolju igračicu prvenstva, Lucija Vrtačić, Tara Codacci, Emili Macan, Anika Tomišić, Lea Majer, Nika Mikelić, Vita Chiavalon, Erin Macan, Amani Muslić, Greta Cetina i Mia Lisjak.

Galerija fotografija