Istarska županija pružila podršku Fantastic Gaming Show-u

Istarska županija pružila podršku Fantastic Gaming Show-u

Fantastic Gaming Show, u organizaciji Fantastic Esporta, održat će se od 31. svibnja do 1. lipnja 2024. godine, u Domu sportova Mate Parlov, u Puli. Prvi je to događaj takve vrste u Istri, a čiji je značaj prepoznala i Istarska županija koja se želi dodatno pozicionirati i kao digitalna regija. S tim ciljem, danas su župan Boris Miletić i direktor tvrtke Fantastic Tech d.o.o. Ivan Tadić potpisali Ugovor o suradnji na organizaciji manifestacije Fantastic Gaming Show.

Tom prilikom, župan Miletić je izrazio zadovoljstvo što je Županija suorganizator ovog događaja posebice kad se uzme u obzir da je gaming industrija jedna od najbrže rastućih.

„Kao Istarska županija potičemo segment ICT-a i drago mi je što na području Istre imamo veliki broj tvrtki koji se time bave, a koje zapošljavaju i značajan broj ljudi. Iz godine u godinu dodjeljujemo potpore poduzetnicima u ICT sektoru, te potpore za digitalnu transformaciju malog gospodarstva. Drago mi je što vam možemo pružiti financijsku podršku za Fantastic Gaming Show jer držim da su pri organizaciji bilo koje manifestacije najteži počeci i zajednica treba pružiti ruku“, rekao je župan Miletić.

Ivan Tadić zahvalio je Županiji što je prepoznala potencijal Fantastic Gaming Show-a, a koji će već u prvom svom izdanju okupiti natjecatelje iz 12 europskih država, a očekuje se i veliki broj drugih sudionika i izlagača, kao i šarolik popratni program.

Direktorica marketinga tvrtke Fantastic Tech d.o.o. Melita Nikolčić istaknula je da će po prvi put ne samo u Istri, već u cijeloj regiji, biti organizirano i natjecanje za žene, što je posebno privlačno u esportu. Podrška Županije za nešto novo, dodala je, jako im puno znači. 

Potpisivanju su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Elena Božac Čujić izrazivši, također, zadovoljstvo događajem, koji predstavlja novinu i ima velike mogućnosti rasta u nadolazećim godinama. 

Fantastic Gaming Show okupit će zaljubljenike u gaming i esport, a najavljeni su i brojni influenceri, streameri te profesionalni esportaši. Događaj je podijeljen u tri dvorane: esport arena u kojoj će se odvijati profesionalna esport natjecanja u FC24, Tekken 8, CS2 i Valorantu, expo dio i program stage, gdje će biti brojni izlagači i performeri, te battle arena u kojoj će biti smještana računala za igru. Na Fantastic Gaming Showu očekuje se veliki broj posjetitelja, a prisustvo važnih gostiju iz svijeta esporta, biznisa i turizma dodatno će obogatiti sam događaj, pružajući priliku za umrežavanje i suradnju te daljnji razvoj gaming industrije kao ključnog alata za unaprjeđenje turizma.

Galerija fotografija