7. Sjednica Skupštine Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa

7. Sjednica Skupštine Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa

06. i 07. listopada 2016. g. u Rijeci je održana 7. sjednica Skupštine Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa čiji je pokrovitelj bio Grad Rijeka. U četvrtak, 06. 10. 2016. g. prije sjednice održan je prijem u uredu gradonačelnika grada Rijeke.  

U okviru skupštine na tematskom dijelu, prezentacije su održali, Hinko Mance i Sanjin Blažević, ispred Javne Vatrogasne postrojbe Rijeka, Robert Vatta, predsjednik udruge Radio mreža za opasnost, Željko Miholić, voditelj ključnih korisnika.

Zaključak sjednice je da se :

  • organiziraju radionice za županije i gradove članice Udruge, te isti program ponudi i ostalim JLP(R)S-e, a u suradnji s udrugama, agencijama za razvoj i pripremu projekta iz fondova EU.
  • organizira studijsko putovanje u zemlju članicu EU na temu procjena rizika i preventivna djelovanja u sustavu civilne zaštite

Članovi Skupštine posjetili su Centar za obuku interventnih službi Šapjane gdje su djelatnici JVP Rijeka prezentirali opremu i mogućnosti obuke za spašavanje u slučaju potresa, te Brodogradilište 3. maj gdje je izvršen obilazak, prikaz tehnološkog procesa, opasnosti i službe zaštite od požara. Ujedno su prisustvovali porinuću tankera za španjolskog naručitelja, gdje je kao kuma prisustvovala i predsjednica RH.

U radu 7. Platforme sudjelovali su iz Istarske županije g. Denis Stipanov i g. Boris Rogić iz Službe civilne zaštite Vatrogasne zajednice Istarske županije..

Slijedeća, 8. Platforma hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa održat će se u ožujku 2017. g., a za domaćina je izabran Grad Osijek.

Galerija fotografija