Održana 2. sjednica Stožera civilne zaštite Istarske županije

Održana 2. sjednica Stožera civilne zaštite Istarske županije

Stožer civilne zaštite Istarske županije održao je u utorak, 15. studenog 2016. g.  u Pazinu zajedničku sjednicu u vezi pripreme za Provedbu mjera civilne zaštite u slučaju zimskih uvjeta na području Istarske županije.

Na sjednici su osim članova Stožera CZ IŽ, pozvani načelnici gradskih Stožera civilne zaštite IŽ , MUP-a PU Istarske, Istarske ceste d.o.o. Pula, Vatrogasna zajednica Istarske županije, komunalne službe gradova IŽ, Ceste d.o.o. Pula, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Hrvatske ceste d.o.o - Ispostava Pula , Županijska uprava za ceste, Bina - Istra.

Nakon izlaganja sudionika usvojeni su slijedeći zaključci:

  1. Na području Istarske županije uspostavljen je kvalitetan sustav zaštite od ekstremnih zimskih uvjeta te poduzete su organizacijske i tehničke mjere koje osiguravaju normalan život i rad građana.
  2. Sve pravne osobe - zimske službe zadužene za osiguranje prohodnosti svih prometnica na području Istarske županije organizacijski i tehnički spremne su za početak zimske sezone u okviru planova, potpisanih ugovora i preuzetih obaveza.
  3. Sve pravne osobe koje djeluju na području Istarske županije i sudjeluju u provedbi mjera civilne zaštite u zimskim uvjetima temeljem operativnih planova poduzele su sve potrebne organizacijske i tehničke mjere te se pripremile  za rad u zimskim uvjetima.
  4. Žurne službe koje obavljaju poslove zaštite ljudi i imovine spremne su za obavljanje redovne djelatnosti  u zimskim uvjetima kao i za obavljanje djelatnosti u sustavu civilne zaštite kod izvanrednih uvjeta.
  5. Kod mogućih ekstremnih zimskih nepogoda ( snijega i poledice ) moguće je očekivati u samom početku probleme u prohodnosti prometnica do vremena potrebnog za podizanje cijelog  sustava zimskih službi i vremena potrebnog za prolazak svim prometnicama.
  6. Pozivaju se građani Istarske županije na strpljenje u ekstremnim zimskim uvjetima, da se pridržavaju radi svoje sigurnosti mjera koje nalažu žurne službe i čelnici općina, gradova i Županije u  provođenju obveza održavanja čistim površina uz stambene objekte ( snijeg i led ) prema odlukama o komunalnom redu te ostale upute o kojima će biti informirani putem sredstava javnog priopćavanja.

Galerija fotografija